Smoothiebowl met kiwi

30 jul 2017 | Ontbijt

Twee weken geleden riep ik jullie op mee te doen aan een wedstrijd: wie verzint een lekker ontbijtje met ZespriGold-kiwi’s en maakt daarmee kans op een wellnesbon van 75 euro 🙂 Wil je nog meedoen? Je hebt nog tot en met morgen om je inzending toe te sturen (onderaan deze post lees je wat je moet doen om mee te doen!)

Ik maakte naast deze lekkere trifle van kiwi en yoghurt nog een lekker ontbijtje met kiwi’s. Deze smoothiebowl met kiwi, avocado, komkommer, courgette en kurkuma is een easy fix voor ochtenden waar je wel gezond wil ontbijten maar je niet uren in de keuken wil staan. Het staat binnen 5 minuten op tafel en je kunt het nog lekker aan je eigen smaak aanpassen.

Smoothiebowls zijn trouwens mijn nieuwste soort ontbijtjes. Als je namelijk 60% (of meer) groenten in je smoothie stopt en 40% of minder fruit, dan zijn ze erg gezond en goed voor je. Ik vertel je er binnenkort meer over. Eerst verhuizen (stress!) en jullie inzendingen voor deze challenge bekijken 🙂

smoothiebowl met kiwi

Wat heb je nodig voor deze smoothiebowl met kiwi?

  • 3 ZespriGold-kiwi’s
  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 courgette
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 ml amandelmelk
  • je favoriete toppings: noten, zaden, fruit etc

smoothiebowl met kiwi

Hoe maak je dit makkelijke ontbijtje?

1. Haal de kiwi’s uit de schil.

2. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de toppings, in een blender.

3. Blend net zo lang tot je smoothie een zachte structuur heeft en alles mooie geblend is.

4. Schenk je smoothie in een kom (anders is het geen smoothiebowl 🙂 ) en bedek ‘m met je favoriete toppings. Ik strooide er lijnzaad, kokosrasp, chiazaad en walnoten overheen. Je kunt ook amandelen, kaneel en extra kiwi toevoegen, of kies zelf een lekkere mix.

Eet je smoothiebowl met een lepel, zo heb je sneller een verzadigd gevoel!

Hoe doe je mee aan deze challenge?

Maak een ontbijtgerechtje met ZespriGold-kiwi’s en plaats hiervan een foto op Instagram. Gebruik de hashtags #ZespriSunGold en #JoorKitchen en tag mij in je bericht (@JoorKitchen). Uit de mooiste inzendingen kies is de beste en die persoon wint een wellnessbon!

smoothiebowl met kiwi

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen