Trifle van kiwi en yoghurt

15 jul 2017 | Ontbijt

RECEPT EN WIN EEN WELLNESBON | Ik ontbeet altijd met boterhammen met hagelslag, maar ik merkte dat ik twee uur na het ontbijt dan alweer trek had. Nu ontbijt ik vaak met kwark, noten, kaneel en honing. MAAR, ik probeer ook te variëren. Bijvoorbeeld met fruit, met pannenkoekjes of met smoothiebowls. Dit receptje voor trifle van kiwi bedacht ik laatst toen ik door ZespriSunGold-kiwi werd gevraagd om een makkelijk en gezond ontbijtreceptje te bedenken. Wist je namelijk dat 11% van de Nederlanders helemaal niet ontbijt? Ik kan me daar niets bij voorstellen, ik word superchagrijnig als ik niet ontbijt ☺

Ik maakte heerlijke jam van de gouden kiwi’s. Supersimpel, maar heel erg lekker. En handig ook, want normaal kun je kiwi’s beter niet combineren met yoghurt. Weet je wel, dat geeft een heel bittere smaak. Iets met afbraak van eiwitten ofzo. Anyway, voor dit receptje verwarm je de kiwi, waardoor dat probleem minder groot wordt ☺ Wel snel opeten, maar dat wil je wel als je deze lekkere trifle voor je hebt staan. (lees verder om te weten hoe je kunt winnen ☺ )

Wat heb je nodig voor dit receptje voor 2 personen?

  • 5 ZespriSunGold-kiwi’s
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml yoghurt
  • 2 handjes walnoten
  • 2 eetlepel honing

trifle van kiwi

Hoe maak je dit lekkere ontbijtrecept?

1. Schil de ZespriSunGold-kiwi’s.

2. Doe ze vervolgens samen met een theelepel suiker in een steelpannetje.

3. Laat op een zacht vuur sudderen, zo’n 15 min totdat de kiwi’s zacht zijn en een jam-achtige structuur krijgen.

4. Doe de jam in een bakje en laat afkoelen (dit kun je dus ook prima de dag ervoor doen).

5. Verhit vervolgens de twee handjes walnoten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te ruiken.

6. Voeg dan een eetlepel honing toe en draai de pan goed rond. Haal na een halve minuut van het vuur af en stort de walnoten op een bord.

7. Verdeel als laatste (soya)yoghurt en de kiwi-jam om en om in een glas en strooi de walnoten er als laatste overheen. Maak eventueel af met wat munt.

Wat moet je doen om te winnen?

Ik ben benieuwd wat jij kunt maken met de ZespriSunGold-kiwi! Maak jouw favo gerechtje met dit zonnige fruit, deel uiterlijk 31 juli een openbare foto op Instagram met de hashtags #ZespriSunGold en #JoorKitchen en tag mij in je foto. Uit de lekkerste gerechtjes kies ik op 1 augustus de lekkerste inzending ☺ Je ontvangt dan een wellnesbon van 75 euro 🙂

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen