JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

RECEPT EN WIN EEN WELLNESBON | Ik ontbeet altijd met boterhammen met hagelslag, maar ik merkte dat ik twee uur na het ontbijt dan alweer trek had. Nu ontbijt ik vaak met kwark, noten, kaneel en honing. MAAR, ik probeer ook te variëren. Bijvoorbeeld met fruit, met pannenkoekjes of met smoothiebowls. Dit receptje voor trifle van kiwi bedacht ik laatst toen ik door ZespriSunGold-kiwi werd gevraagd om een makkelijk en gezond ontbijtreceptje te bedenken. Wist je namelijk dat 11% van de Nederlanders helemaal niet ontbijt? Ik kan me daar niets bij voorstellen, ik word superchagrijnig als ik niet ontbijt ☺

Ik maakte heerlijke jam van de gouden kiwi’s. Supersimpel, maar heel erg lekker. En handig ook, want normaal kun je kiwi’s beter niet combineren met yoghurt. Weet je wel, dat geeft een heel bittere smaak. Iets met afbraak van eiwitten ofzo. Anyway, voor dit receptje verwarm je de kiwi, waardoor dat probleem minder groot wordt ☺ Wel snel opeten, maar dat wil je wel als je deze lekkere trifle voor je hebt staan. (lees verder om te weten hoe je kunt winnen ☺ )

Wat heb je nodig voor dit receptje voor 2 personen?

  • 5 ZespriSunGold-kiwi’s
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml yoghurt
  • 2 handjes walnoten
  • 2 eetlepel honing

trifle van kiwi

Hoe maak je dit lekkere ontbijtrecept?

1. Schil de ZespriSunGold-kiwi’s.

2. Doe ze vervolgens samen met een theelepel suiker in een steelpannetje.

3. Laat op een zacht vuur sudderen, zo’n 15 min totdat de kiwi’s zacht zijn en een jam-achtige structuur krijgen.

4. Doe de jam in een bakje en laat afkoelen (dit kun je dus ook prima de dag ervoor doen).

5. Verhit vervolgens de twee handjes walnoten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te ruiken.

6. Voeg dan een eetlepel honing toe en draai de pan goed rond. Haal na een halve minuut van het vuur af en stort de walnoten op een bord.

7. Verdeel als laatste (soya)yoghurt en de kiwi-jam om en om in een glas en strooi de walnoten er als laatste overheen. Maak eventueel af met wat munt.

Wat moet je doen om te winnen?

Ik ben benieuwd wat jij kunt maken met de ZespriSunGold-kiwi! Maak jouw favo gerechtje met dit zonnige fruit, deel uiterlijk 31 juli een openbare foto op Instagram met de hashtags #ZespriSunGold en #JoorKitchen en tag mij in je foto. Uit de lekkerste gerechtjes kies ik op 1 augustus de lekkerste inzending ☺ Je ontvangt dan een wellnesbon van 75 euro 🙂

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • kiwi
  • ontbijt
  • yoghurt
Vorige artikel
lunch met asperges en ei
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunch met gegrilde asperges en ei

Lees verder
Volgende artikel
smoothiebowl met kiwi
  • Ontbijt

Smoothiebowl met kiwi

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.