Semifreddo met dulce de leche en chocola

22 dec 2018 | Feestdagen, Zoet

Een variant op deze heerlijke semifreddo maak ik sinds jaren als afsluiter van een diner. Dat recept werkt altijd! Dit jaar vond ik het tijd voor mijn eigen recept voor semifreddo en dat werd dit recept. Met mijn favo ingredienten: dulce de leche en chocolade.

Dit toetje is een mooie afsluiter van een diner. Makkelijk te maken en erg lekker, geloof me. Serveer dit toetje met vers rood fruit en eventueel een warme chocoladesaus. Het enige dat je dan nog moet doen, is tijdens het eten niet te veel eten zodat je ruimte overhoudt voor dit lekkere toetje 🙂 Enjoy!

semifreddo

Wat heb je nodig voor deze heerlijke semifreddo voor 6-8 personen?

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram dulce de leche
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 grote meringues, bij voorkeur met vanillesmaak
  • eventueel: 100 gram pure chocolade in stukjes
  • eventueel: 50 ml slagroom

semifreddo

Hoe maak je dit goddelijk lekkere toetje?

1. Klop de slagroom lobbig met een mixer of met de hand.

2. Roer de meringues en de chocola door de lobbige slagroom. Roer niet te veel, anders sla je de lucht er te veel uit.

3. Doe de slagroommix in een vriezerbestendige bak. Roer vervolgens met twee satestokjes de dulce de leche door de slagroom. Zorg dat er een beetje een gemarmerd effect ontstaat.

4. Zet de bak minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs op te laten stijven.

5. Haal de bak kort voor het serveren uit de vriezer. De semifreddo smelt snel, dus wacht niet te lang met opdienen na het uit de vriezer halen.

Serveer de semifreddo met vers fruit.

Vind je de semifreddo te zoet? Verwarm dan 100 gram pure chocolade met 50 ml slagroom au bain marie en giet deze chocoladesaus warm over de semifreddo.

semifreddosemifreddo

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties