JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
semifreddo
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met dulce de leche en chocola

  • 22 december 2018
Total
119
Shares
3
0
116
0
0

Een variant op deze heerlijke semifreddo maak ik sinds jaren als afsluiter van een diner. Dat recept werkt altijd! Dit jaar vond ik het tijd voor mijn eigen recept voor semifreddo en dat werd dit recept. Met mijn favo ingredienten: dulce de leche en chocolade.

Dit toetje is een mooie afsluiter van een diner. Makkelijk te maken en erg lekker, geloof me. Serveer dit toetje met vers rood fruit en eventueel een warme chocoladesaus. Het enige dat je dan nog moet doen, is tijdens het eten niet te veel eten zodat je ruimte overhoudt voor dit lekkere toetje 🙂 Enjoy!

semifreddo

Wat heb je nodig voor deze heerlijke semifreddo voor 6-8 personen?

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram dulce de leche
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 grote meringues, bij voorkeur met vanillesmaak
  • eventueel: 100 gram pure chocolade in stukjes
  • eventueel: 50 ml slagroom

semifreddo

Hoe maak je dit goddelijk lekkere toetje?

1. Klop de slagroom lobbig met een mixer of met de hand.

2. Roer de meringues en de chocola door de lobbige slagroom. Roer niet te veel, anders sla je de lucht er te veel uit.

3. Doe de slagroommix in een vriezerbestendige bak. Roer vervolgens met twee satestokjes de dulce de leche door de slagroom. Zorg dat er een beetje een gemarmerd effect ontstaat.

4. Zet de bak minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs op te laten stijven.

5. Haal de bak kort voor het serveren uit de vriezer. De semifreddo smelt snel, dus wacht niet te lang met opdienen na het uit de vriezer halen.

Serveer de semifreddo met vers fruit.

Vind je de semifreddo te zoet? Verwarm dan 100 gram pure chocolade met 50 ml slagroom au bain marie en giet deze chocoladesaus warm over de semifreddo.

semifreddosemifreddo

3
0
116
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • dessert
  • ijs
  • toetje
Vorige artikel
witlof uit de oven
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

  • 22 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
kerstmuffins
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstmuffins met dulce de leche

  • 23 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.