JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
127
Shares
0
0
127
0
0

Een variant op deze heerlijke semifreddo maak ik sinds jaren als afsluiter van een diner. Dat recept werkt altijd! Dit jaar vond ik het tijd voor mijn eigen recept voor semifreddo en dat werd dit recept. Met mijn favo ingredienten: dulce de leche en chocolade.

Dit toetje is een mooie afsluiter van een diner. Makkelijk te maken en erg lekker, geloof me. Serveer dit toetje met vers rood fruit en eventueel een warme chocoladesaus. Het enige dat je dan nog moet doen, is tijdens het eten niet te veel eten zodat je ruimte overhoudt voor dit lekkere toetje 🙂 Enjoy!

semifreddo

Wat heb je nodig voor deze heerlijke semifreddo voor 6-8 personen?

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram dulce de leche
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 grote meringues, bij voorkeur met vanillesmaak
  • eventueel: 100 gram pure chocolade in stukjes
  • eventueel: 50 ml slagroom

semifreddo

Hoe maak je dit goddelijk lekkere toetje?

1. Klop de slagroom lobbig met een mixer of met de hand.

2. Roer de meringues en de chocola door de lobbige slagroom. Roer niet te veel, anders sla je de lucht er te veel uit.

3. Doe de slagroommix in een vriezerbestendige bak. Roer vervolgens met twee satestokjes de dulce de leche door de slagroom. Zorg dat er een beetje een gemarmerd effect ontstaat.

4. Zet de bak minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs op te laten stijven.

5. Haal de bak kort voor het serveren uit de vriezer. De semifreddo smelt snel, dus wacht niet te lang met opdienen na het uit de vriezer halen.

Serveer de semifreddo met vers fruit.

Vind je de semifreddo te zoet? Verwarm dan 100 gram pure chocolade met 50 ml slagroom au bain marie en giet deze chocoladesaus warm over de semifreddo.

semifreddosemifreddo

0
0
127
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • dessert
  • ijs
  • toetje
Vorige artikel
witlof uit de oven
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

Lees verder
Volgende artikel
kerstmuffins
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstmuffins met dulce de leche

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.