JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Tips & tricks

Zelf paneermeel (panko) maken

Total
93
Shares
53
0
40
0
0

Ik gebruik heel vaak paneermeel of panko in mijn recepten. Voornamelijk in burgers, zoals deze Mexicaanse burgers of bij het maken van deze crispy vega- of kipstukjes. Ik gebruik altijd zelfgemaakte paneermeel, omdat dat makkelijk te maken is en je precies weet wat er in je eigengemaakte panko zit. Bovendien is dit een ideale manier om van oud brood af te komen. Wil je ook weten hoe je super easy eigen paneermeel maakt? Lees dan verder. Enjoy!

Stap 1: verzamel oud brood
Al het brood ‘will do’. Wij hadden dit keer overgebleven Turks brood en wat oude sneetjes volkoren.

DSC_3268

Stap 2: verwarm de oven voor op 50 graden

Stap 3: scheur het oude brood in stukken en plaats in een ovenschaal of op een ovenplaat

DSC_3272

Stap 4: plaats het brood 1 uur in de oven
Door de lage temperatuur in de oven krijgt het brood goed de tijd om in te drogen, zonder dat het bruin wordt. Dat is wat je wilt.

Stap 5: hak het hardgeworden brood fijn in de keukenmachine
Ik houd van een mengeling van wat grotere stukjes en echt kleine kruimeltjes. Maar kies zelf wat je lekker vindt.

En pssst, wil je de echt makkelijke versie? Laat dan oud brood op een bord een paar uur drogen in de zon of op de verwarming en doe het dan in de keukenmachine. Zorg wel dat de omgeving niet vochtig is, anders droogt je brood niet goed en kan het zelfs gaan schimmelen.

53
0
40
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • paneermeel
  • panko
Vorige artikel
  • Lunch

Lunchtip: croissant met bramen en citroendressing

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Pinkstertip: sjieke wortel-courgettetaart

Lees verder
Ook heel lekker
vegetarische jus
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Tips & tricks

Vegetarische jus

zelf ricotta maken
Lees verder
  • Tips & tricks

Zelf ricotta maken

Lees verder
  • Tips & tricks

Karamelsaus maken

Lees verder
  • Tips & tricks

Fluffy rijst op meerdere manieren

1 reactie
  1. Nanny schreef:
    6 maart 2017 om 6:58 pm

    Dankjewel voor het delen, ga ik zeker proberen!

Je kunt geen reactie geven

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.