JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
vegetarische jus
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Tips & tricks

Vegetarische jus

Total
38
Shares
1
0
37
0
0

Als je vegetarisch eet zoals ik, dan is er 1 bijgerecht dat je waarschijnlijk niet vaak meer eet. Dat is jus. Want jus maak je doorgaans bij vlees en van de vleesresten in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Jus van vegetarische producten is mij nog nooit gelukt. Dus werd het tijd om een vegetarische jus te bedenken. En dat werd deze. Hij komt net op tijd voor het kerstdiner. Dus mocht je vegetarische gerechten willen serveren waar je ook jus bij wil hebben, dan zit je hier goed!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.

vegetarische jus

Wat heb je nodig voor deze vegetarische jus?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 75 – 100 ml bouillon
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

vegetarische jus

Hoe bereid je deze makkelijke jus voor vega gerechten?

1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de kastanjechampignons zo klein mogelijk.

2. Bak de champignons in zo min mogelijk olie zo bruin mogelijk. Voeg dan extra olie toe en fruit de ui en de knoflook.

3. Voeg de eetlepel bloem tot en bak deze 1 a 2 minuten mee.

4. Voeg dan de sojasaus en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en voeg de mosterd toe.

5. Voeg eventueel extra water of bouillon toe als je de jus minder dik wil hebben.

vegetarische jus

1
0
37
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas
  • Feestdagen
  • Ontbijt
  • Zoet

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

Lees verder
Volgende artikel
Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.