JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
vegetarische jus
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Tips & tricks

Vegetarische jus

Total
38
Shares
0
0
38
0
0

Als je vegetarisch eet zoals ik, dan is er 1 bijgerecht dat je waarschijnlijk niet vaak meer eet. Dat is jus. Want jus maak je doorgaans bij vlees en van de vleesresten in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Jus van vegetarische producten is mij nog nooit gelukt. Dus werd het tijd om een vegetarische jus te bedenken. En dat werd deze. Hij komt net op tijd voor het kerstdiner. Dus mocht je vegetarische gerechten willen serveren waar je ook jus bij wil hebben, dan zit je hier goed!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.

vegetarische jus

Wat heb je nodig voor deze vegetarische jus?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 75 – 100 ml bouillon
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

vegetarische jus

Hoe bereid je deze makkelijke jus voor vega gerechten?

1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de kastanjechampignons zo klein mogelijk.

2. Bak de champignons in zo min mogelijk olie zo bruin mogelijk. Voeg dan extra olie toe en fruit de ui en de knoflook.

3. Voeg de eetlepel bloem tot en bak deze 1 a 2 minuten mee.

4. Voeg dan de sojasaus en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en voeg de mosterd toe.

5. Voeg eventueel extra water of bouillon toe als je de jus minder dik wil hebben.

vegetarische jus

0
0
38
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas
  • Feestdagen
  • Ontbijt
  • Zoet

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

Lees verder
Volgende artikel
Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

Lees verder
Ook heel lekker
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.