Kerstmenu 1: Italiaans kerstmenu

15 dec 2016 | Avondeten, Feestdagen

Het allereerste menu dat je vindt op JoorKitchen is een Italiaans kerstmenu. Dit menu stond vorig jaar bij ons op tafel – met uiteraard een vega-variatie voor mij. Ik vind het grappig om onze kerstmenu’s een thema of een land als thema mee te geven. Zo hebben we al een Zuid-Afrikaans menu gehad, een Frans menu, een Amerikaans menu en vorig jaar dus dit Italiaanse kerstmenu.

Omdat ‘de man’ wel vlees eet en ik niet, is het kerstmenu de uitgelezen kans om een vleesgerecht dat hij niet vaak maakt op het menu te zetten. ‘De man’ kan zich dan al langere tijd van tevoren verheugen op het koken en voorbereiden van zo’n gerecht. Vorig jaar was het niet anders: de ossobuco bepaalde de rest van het menu 🙂

Lijkt het je wat om dit menu op tafel te zetten? Scroll dan in ieder geval naar beneden voor de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen!

Ossobucco JoorKitchen

Italiaans kerstmenu?

In dit Italiaans kerstmenu vind je 5 gerechten: een taartje caprese om mee te starten, ossobuco met gremoulate, de lekkerste gebakken aardappelen en heerlijk simpele salade als hoofdgerecht en goddelijke tiramisu als toetje. De boodschappenlijst voor dit menu vind je onderaan dit artikel!

Voorgerecht: capresetaartjes

capresetaart 4

Dit Italiaans kerstmenu starten we met een heerlijk simpel, maar fantastisch gerechtje. Dit taartje caprese is een van mijn favo gerechtjes. De combinatie van avocado, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes vind ik een van de lekkerste combinaties die ik ken. En het voordeel van dit gerechtje is ook nog dat je de taartjes in de ringen van tevoren klaar kunt zetten. Het recept voor het taartje caprese vind je hier!

capresetaartje

Hoofdgerecht: ossobuco, gebakken aardappelen en een heerlijke salade

Italiaanse salade JoorKitchen

Voor de tweede gang van dit Italiaans kerstmenu maak je drie gerechten: heerlijke ossobocu met gremoulata, de beste gebakken aardappels ooit en deze heerlijke, Italiaanse salade. Dit lijkt misschien een niet-alledaagse combi, maar ik kan je verzekeren dat deze gerechten prima bij elkaar passen. En nadat je de heerlijke gebakken aardappels hebt geproefd, wil je nooit meer anders!

Gebakken aardappelen JoorKitchen

Nagerecht: speciale tiramisu

Tiramisu JoorKitchen

Dit Italiaans kerstmenu kun je niet anders eindigen dan met tiramisu! Deze heerlijke speculaastiramisu met Amarula mag daarom niet ontbreken bij dit menu. Deze tiramisu met een twist is bijzonder, erg lekker en makkelijk te maken!

Boodschappenlijsten!

Tiramisu JoorKitchen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

Een reactie versturen