JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Feestdagen

Kerstmenu 1: Italiaans kerstmenu

Total
110
Shares
9
0
101
0
0

Het allereerste menu dat je vindt op JoorKitchen is een Italiaans kerstmenu. Dit menu stond vorig jaar bij ons op tafel – met uiteraard een vega-variatie voor mij. Ik vind het grappig om onze kerstmenu’s een thema of een land als thema mee te geven. Zo hebben we al een Zuid-Afrikaans menu gehad, een Frans menu, een Amerikaans menu en vorig jaar dus dit Italiaanse kerstmenu.

Omdat ‘de man’ wel vlees eet en ik niet, is het kerstmenu de uitgelezen kans om een vleesgerecht dat hij niet vaak maakt op het menu te zetten. ‘De man’ kan zich dan al langere tijd van tevoren verheugen op het koken en voorbereiden van zo’n gerecht. Vorig jaar was het niet anders: de ossobuco bepaalde de rest van het menu 🙂

Lijkt het je wat om dit menu op tafel te zetten? Scroll dan in ieder geval naar beneden voor de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen!

Ossobucco JoorKitchen

Italiaans kerstmenu?

In dit Italiaans kerstmenu vind je 5 gerechten: een taartje caprese om mee te starten, ossobuco met gremoulate, de lekkerste gebakken aardappelen en heerlijk simpele salade als hoofdgerecht en goddelijke tiramisu als toetje. De boodschappenlijst voor dit menu vind je onderaan dit artikel!

Voorgerecht: capresetaartjes

capresetaart 4

Dit Italiaans kerstmenu starten we met een heerlijk simpel, maar fantastisch gerechtje. Dit taartje caprese is een van mijn favo gerechtjes. De combinatie van avocado, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes vind ik een van de lekkerste combinaties die ik ken. En het voordeel van dit gerechtje is ook nog dat je de taartjes in de ringen van tevoren klaar kunt zetten. Het recept voor het taartje caprese vind je hier!

capresetaartje

Hoofdgerecht: ossobuco, gebakken aardappelen en een heerlijke salade

Italiaanse salade JoorKitchen

Voor de tweede gang van dit Italiaans kerstmenu maak je drie gerechten: heerlijke ossobocu met gremoulata, de beste gebakken aardappels ooit en deze heerlijke, Italiaanse salade. Dit lijkt misschien een niet-alledaagse combi, maar ik kan je verzekeren dat deze gerechten prima bij elkaar passen. En nadat je de heerlijke gebakken aardappels hebt geproefd, wil je nooit meer anders!

Gebakken aardappelen JoorKitchen

Nagerecht: speciale tiramisu

Tiramisu JoorKitchen

Dit Italiaans kerstmenu kun je niet anders eindigen dan met tiramisu! Deze heerlijke speculaastiramisu met Amarula mag daarom niet ontbreken bij dit menu. Deze tiramisu met een twist is bijzonder, erg lekker en makkelijk te maken!

Boodschappenlijsten!

  • De boodschappenlijst voor dit menu voor 4 personen vind je hier: Boodschappenlijst kerstmenu 1: Italiaans menu 4 personen
  • De boodschappenlijst voor dit menu voor 6 personen vind je hier: boodschappenlijst kerstmenu 1: Italiaans menu 6 personen

Tiramisu JoorKitchen

9
0
101
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Italiaanse salade JoorKitchen
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Italiaanse salade

Lees verder
Volgende artikel
Aardappelpuree JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Aardappel anders: aardappelpuree

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

2 reacties
  1. Edward schreef:
    26 november 2019 om 1:27 pm

    Ziet er heerlijk uit. Alleen al die tiramisu! Laat de kerst maar komen.
    Ik heb hier trouwens als alternatief een Italiaans kerstdiner dat 100% vegetarisch is (maar wel heel lekker):
    https://www.ditisitalie.nl/italiaans-kerstmenu-vegetarisch-en-lekker/

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      26 november 2019 om 6:11 pm

      Ah goeie tip! Dank je wel 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.