Kerstmenu 2: vegetarisch kerstmenu

17 dec 2016 | Avondeten, Feestdagen

Vegetariers blijven nogal eens achter als het om luxe (kerst)menu’s gaat. Op de een of andere manier lukt het niet iedereen om een totaal vegetarisch kerstmenu te bedenken. Het is natuurlijk ook lastig: bij veel luxe menu’s horen nu eenmaal echte vleesschotels. Rollade, stoofschotels of een heel dier uit de oven – het equivalent daarvan onder de vegetarische gerechten is niet altijd makkelijk te vinden.

Daarom, en omdat ik het gewoon heel leuk en lekker vind, voor iedereen die op zoek is naar heerlijke, vega gerechten dit vegetarisch kerstmenu. Met heerlijke gerechten!

Lijkt het je wat om dit menu op tafel te zetten? Scroll dan in ieder geval naar beneden voor de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen. Ben je meteen in 1x klaar!

Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food

Vegetarisch kerstmenu?

In dit vegetarische menu vind je 4 gerechten: een heerlijk zachte currysoep om mee te starten, een fantastische strudel en een frisse salade als hoofdgerecht en als toetje de toetjes onder de toetjes. De boodschappenlijst voor dit menu vind je onderaan dit artikel!

Voorgerecht: zoete-aardappelsoep

Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food

Dit vegetarisch kerstmenu starten we met een heerlijk romige, licht-pittige currysoep van zoete aardappel uit Feel Good Food van Uit Paulines Keuken. Een ideale soep om mee te starten en ook een makkelijke soep: je kunt ‘m prima van tevoren maken! Ideaal voor met Kerst. Het recept voor deze heerlijke soep vind je hier.

Hoofdgerecht: vegetarische strudel en heerlijke salade

vegetarische strudel JoorKitchen

Voor de hoofdgang van dit menu maak je twee gerechten: de allerlekkerste vegetarische strudel ooit en een heerlijke, Italiaanse salade. De strudel kun je een dag van tevoren maken en op kerstavond zelf 15 minuten opwarmen in de oven op 160 graden (eventueel met een stukje aluminiumfolie eroverheen tegen het te donker worden). Easy does it!

Italiaanse salade JoorKitchen

Nagerecht: mango-bitterkoekjesverrassing

Mango-bitterkoekjestoetje

Als toetje zet je een van mijn favo toetjes op tafel: dit toetje van mango en bitterkoekjes. De frisse smaak van dit toetje is ideaal na de wat aardse smaken van het voor- en hoofdgerecht. En hoewel het recept heel simpel is, is dit echt een feestje op tafel.

Boodschappenlijsten!

Mango-bitterkoekjestoetje

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen