JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Simpele tomatensalade met burrata1
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Sommige ‘recepten’ zijn te simpel voor woorden, maar toch wil ik ze je niet onthouden. Een ander kan zomaar eens aan een combinatie of manier van serveren denken waar jij nog nooit aan gedacht hebt. Zoals hier. Iedereen kent de combinatie tomaten, basilicum, mozzarella. Maar in deze simpele tomatensalade met burrata maak ik die combinatie net iets anders. Vooral door de snijdwijze.

Ik geloof er namelijk heilig in dat het oog ook mee-eet. Als iets er niet lekker uitziet op het bord, smaakt het ook meteen minder lekker. Probeer maar eens een bord vol wit eten (aardappelpuree, kipfilet, bloemkool en een kaassausje): dat ziet er echt minder lekker uit dan zoeteaardappelpuree, kipfilet, broccoli en een tomatensausjes en verse kruiden. Of check eens deze heerlijk gekleurde broodjes of deze vrolijk gekleurde sandwiches.

Dus mijn tip voor dit bordje heerlijkheid: zoek verschillende kleuren tomaten, snijd ze op zoveel mogelijk verschillende manieren, laat sommige tomaatjes zelfs heel en gebruik verse kruiden. Dan krijgt zo’n simpel gerechtje ineens een heel luxe uitstraling. Probeer maar!

Simpele tomatensalade met burrata1

Wat heb je nodig voor deze simpele tomatensalade met burrata (2 personen)?

  • 250 gram verschillend gekleurde cherrytomaatjes
  • 2 kleinere trostomaten
  • 1 bol burrata
  • 1 bosje verse basilicum en eventueel verse oregano
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout
Simpele tomatensalade met burrata2

Hoe maak je deze makkelijke salade?

  1. Snijd de tomaten op verschillende manieren: in de lengte, in de breedte, maak er plakjes van of laat ze heel.
  2. Verdeel de tomaten over een groot bord, wissel een beetje af in kleur en snijdwijze.
  3. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  4. Snijd de burrata doormidden en leg de twee helften met de snijkant naar boven op het bord.
  5. Verdeel de verse kruiden en wat olijfolie extra vierge over het bord en klaar!
Simpele tomatensalade met burrata3
Simpele tomatensalade met burrata4
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.