Crumble met zacht fruit en passievrucht

29 sep 2019 | Dessert, Ontbijt, Zoet

Dit koude, natte en herfstige weer vráágt gewoon om een warme crumble met zacht fruit. Crumbles maak ik graag in de winter en herfst, omdat ze niet alleen heerlijk warm en zoet zijn, maar ook omdat je ze – vind ik – altijd kan eten. Als ontbijt, als tussendoortje of als lekker toetje. Eerder al maakte ik deze heerlijke en makkelijke appelcrumble en nu vond ik het tijd voor ander fruit!

Ik koos voor zacht zomerfruit (uit de diepvries), appels en wat passievrucht voor de friszure noot. En vooral die laatste is een heerlijk subtiele toevoeging aan deze zachte, zoete crumble. Wij zijn fan, nu jij nog!

crumble met zacht fruit

Wat heb je nodig voor deze crumble met zacht fruit?

Voor het fruit

  • 250 gram ontdooid diepvruisfruit (ik gebruikte framboos, bosbessen en bramen)
  • 2 groene appels
  • 2 passievruchten (of 6 ontdooide diepvriesblokjes passievrucht)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • een theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaas- of koekkruiden

Voor de crumble

  • 75 gram havermoutvlokken
  • 75 gram haver- of amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaas- of koekkruiden

Extra nodig: ovenschaal van ongeveer 20cm doorsnede.

crumble met zacht fruit

Hoe maak je deze heerlijke crumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Laat vervolgens het ontdooide diepvriesfruit uitlekken. Snijd de appels in blokjes. Meng de appels met het fruit en meng daardoorheen de helft van de passievrucht. Vermeng vervolgens het fruit met de maizena. Zorg dat je de maizena en het fruit goed mixt. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap, de speculaas- of koekkruiden en de kaneel door het fruit. Meng goed door en voeg toe aan de ovenschaal.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en de kruiden te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4. Leg daarna een laag crumble over het fruit heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is.

Eet je crumble met zacht fruit warm op en top ‘m met kokosyoghurt en de rest van de passievrucht.

crumble met zacht fruit

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen