JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
crumble met zacht fruit
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

Total
49
Shares
10
0
39
0
0

Dit koude, natte en herfstige weer vráágt gewoon om een warme crumble met zacht fruit. Crumbles maak ik graag in de winter en herfst, omdat ze niet alleen heerlijk warm en zoet zijn, maar ook omdat je ze – vind ik – altijd kan eten. Als ontbijt, als tussendoortje of als lekker toetje. Eerder al maakte ik deze heerlijke en makkelijke appelcrumble en nu vond ik het tijd voor ander fruit!

Ik koos voor zacht zomerfruit (uit de diepvries), appels en wat passievrucht voor de friszure noot. En vooral die laatste is een heerlijk subtiele toevoeging aan deze zachte, zoete crumble. Wij zijn fan, nu jij nog!

crumble met zacht fruit

Wat heb je nodig voor deze crumble met zacht fruit?

Voor het fruit

  • 250 gram ontdooid diepvruisfruit (ik gebruikte framboos, bosbessen en bramen)
  • 2 groene appels
  • 2 passievruchten (of 6 ontdooide diepvriesblokjes passievrucht)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • een theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaas- of koekkruiden

Voor de crumble

  • 75 gram havermoutvlokken
  • 75 gram haver- of amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaas- of koekkruiden

Extra nodig: ovenschaal van ongeveer 20cm doorsnede.

crumble met zacht fruit

Hoe maak je deze heerlijke crumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Laat vervolgens het ontdooide diepvriesfruit uitlekken. Snijd de appels in blokjes. Meng de appels met het fruit en meng daardoorheen de helft van de passievrucht. Vermeng vervolgens het fruit met de maizena. Zorg dat je de maizena en het fruit goed mixt. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap, de speculaas- of koekkruiden en de kaneel door het fruit. Meng goed door en voeg toe aan de ovenschaal.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en de kruiden te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4. Leg daarna een laag crumble over het fruit heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is.

Eet je crumble met zacht fruit warm op en top ‘m met kokosyoghurt en de rest van de passievrucht.

crumble met zacht fruit

10
0
39
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • oven
Vorige artikel
wentelteefjes van stokbrood
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van stokbrood

Lees verder
Volgende artikel
snelle curry met pulled oats
  • Avondeten

Snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.