JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
crumble met zacht fruit
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
  • Geen reacties
Total
28
Shares
1
0
27
0
0

Dit koude, natte en herfstige weer vrÑÑgt gewoon om een warme crumble met zacht fruit. Crumbles maak ik graag in de winter en herfst, omdat ze niet alleen heerlijk warm en zoet zijn, maar ook omdat je ze – vind ik – altijd kan eten. Als ontbijt, als tussendoortje of als lekker toetje. Eerder al maakte ik deze heerlijke en makkelijke appelcrumble en nu vond ik het tijd voor ander fruit!

Ik koos voor zacht zomerfruit (uit de diepvries), appels en wat passievrucht voor de friszure noot. En vooral die laatste is een heerlijk subtiele toevoeging aan deze zachte, zoete crumble. Wij zijn fan, nu jij nog!

crumble met zacht fruit

Wat heb je nodig voor deze crumble met zacht fruit?

Voor het fruit

  • 250 gram ontdooid diepvruisfruit (ik gebruikte framboos, bosbessen en bramen)
  • 2 groene appels
  • 2 passievruchten (of 6 ontdooide diepvriesblokjes passievrucht)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • een theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaas- of koekkruiden

Voor de crumble

  • 75 gram havermoutvlokken
  • 75 gram haver- of amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaas- of koekkruiden

Extra nodig: ovenschaal van ongeveer 20cm doorsnede.

crumble met zacht fruit

Hoe maak je deze heerlijke crumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Laat vervolgens het ontdooide diepvriesfruit uitlekken. Snijd de appels in blokjes. Meng de appels met het fruit en meng daardoorheen de helft van de passievrucht. Vermeng vervolgens het fruit met de maizena. Zorg dat je de maizena en het fruit goed mixt. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap, de speculaas- of koekkruiden en de kaneel door het fruit. Meng goed door en voeg toe aan de ovenschaal.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en de kruiden te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4. Leg daarna een laag crumble over het fruit heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is.

Eet je crumble met zacht fruit warm op en top ‘m met kokosyoghurt en de rest van de passievrucht.

crumble met zacht fruit

1
0
27
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • oven
Vorige artikel
wentelteefjes van stokbrood
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van stokbrood

  • 27 juli 2019
Lees verder
Volgende artikel
appeltaart met een twist
  • Zoet

Appeltaart met een twist

  • 6 oktober 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020
Boterkoek met een topping van cheesecake
Lees verder
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

  • 1 maart 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?