Ananasfool

24 mei 2017 | Dessert

Enige tijd geleden viel – tijdens het zoeken naar interessante nieuwe kookboeken – mijn oog op het kookboek met de grappigste naam die ik in tijden was tegengekomen. Het was het kookboek Death by dorrito, van Shay Ola. Ik ben fan van boeken met anders-dan-anderstitels. En dit was er zo eentje. Dus dit kookboek ging meteen in mijn digitaal boodschappenmandje in de hoop dat de titel de kwaliteit van de recepten zou voorspellen. Startpunt: de ananasfool.

Ik ben er inmiddels nog niet helemaal uit of ik nu wel of geen fan ben van dit kookboek. Het heeft me tot nu toe nog niet echt gegrepen. Wel staan er interessante recepten in, zoals een recept voor een makkelijker variant van de bekende Mexicaanse mole-saus (een saus met onder andere chocolade erin). Ook verschillende versies van salsa’s vind je in het boek en veel verschillende vullingen voor – jawel – dorrito’s. Deze ananasfool is in ieder geval al goedgekeurd: heerlijk fris en fruitig op warme dagen. Een aangezien het dit weekend warm wordt, zou ik zeggen: waar wacht je nog op? Meteen maken!

ananasfool3

Wat heb je nodig voor ananasfool voor 4 personen?

  • 300 gram verse ananas
  • 50 gram suiker
  • 2-3 eetlepels water
  • 140 ml slagroom
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 theelepels poedersuiker
  • granaatappelpitjes

ananasfool6

Hoe maak je dit lekkere Mexicaanse toetje?

1. Zorg voor een pan met een dikke bodem. Verwarm hierin de blokjes ananas met de suiker (niet de poedersuiker) en de eetlepels water.

2. Laat 10 minuten zachtjes doorsudderen totdat de suiker is opgelost en de ananas zacht is.

3. Pureer vervolgens het ananasmengsel met een staafmixer en zet de puree weg. Laat helemaal afkoelen.

4. Doe de slagroom met de creme fraiche in een kom. Meng nu met de hand of met een mixer de creme fraiche en de slagroom totdat je een mooi gemixt mengsel hebt en zachte pieken ontstaan.

ananasfool1

5. Roer vervolgens driekwart van de ananaspuree met de poedersuiker door het slagroommengsel. Zorg dat het ananasmengsel helemaal mengt met de slagroom.

6. Spatel dan rustig de rest van de ananaspuree erdoorheen. Zo krijg je een licht gemarmerd effect.

7. Verdeel als laatste het mengsel over 4 kommen of glazen en garneer de ananasfool met wat granaatappelpitjes.

Serveer de ananasfool meteen.

Benieuwd naar het boek Death by burrito? 

[bol_product_links block_id=”bol_59230c32010e4_selected-products” products=”9200000040774633″ name=”Death by dorrito” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

ananasfool2

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen