JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Snelle stoofpeertjes
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

  • 23 december 2019
  • 2 reacties
Total
11
Shares
1
0
10
0
0

Er is een beroemde anekdote die ik graag vertel als ik vertel wat ik echt niet lekker vind om te eten. Toen ik 4 jaar oud was, mocht ik op een zaterdag mijn schoen zetten. Als 4-jarige was ik daar natuurlijk helemaal hyper van. Na het zingen en het klaarleggen van de wortels voor het paard van de Sint gingen we aan tafel. We aten stoofpeertjes. En als ik ergens een hekel aan had…. Ik weigerde ze dus op te eten. Mijn ouders werden op een gegeven moment een beetje moe van mijn gezeur en een van hen zei al zuchtend – en niet helemaal gemeend – ‘het is of je stoofpeertjes opeten en je schoenzetten of je stoofpeertjes niet opeten en niet je schoenzetten.’ Ik ben meteen van tafel opgestaan en heb mijn schoen teruggezet in het rek. Dan maar geen schoenzetten. Want die stoofpeertjes, bah! En sindsdien haat ik stoofpeertjes. En toch staan ze vandaag op het blog, in een versie voor mensen die geen zin hebben om lang op ze te moeten wachten. Snelle stoofpeertjes dus!

We hadden namelijk peren te veel besteld bij de supermarkt. Gewone Conferenceperen. En als je een beetje op Google rondzoekt, zul je zien dat veel mensen zullen zeggen dat je van die gewone peren geen stoofpeertjes kan maken. Wij waren benieuwd of dat toch mogelijk was. En wat bleek, dat is prima mogelijk. Toegegeven, de peren die voor stoofperen bedoeld zijn, nemen het vocht wellicht sneller op en er zullen vast nog meer voordelen aan zitten, maar ik vond deze versie ook meer dan geslaagd.

Huh? Ik vond de stoofpeertjes inderdaad lekker. Stond ik zelf ook van te kijken. Misschien kwam het door de andere bereidingswijze of door de glaze die we eroverheen goten. Of door de koffiemascarpone die ik erbij bedacht als saus, want die vond ik dus echt megalekker. In ieder geval heb ik hier een snelle versie van stoofpeertjes voor jullie die zelfs ik lekker vind. Grappig he!

Snelle stoofpeertjes

Wat heb je nodig voor deze snelle stoofpeertjes voor 4 personen?

  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 6 kruidnagels
  • 5 hele peperkorrels
  • 2 kardemompods, geplet
  • 25 gram suiker
  • 5 dl port
  • 4 grote Conferenceperen
  • 1 theelepel maizena
  • 150 gram mascarpone
  • 2 theelepels koude espressokoffie

Snelle stoofpeertjes

Hoe maak je deze lekkere en makkelijke gestoofde peertjes?

1. Verwarm een middelgrote kookpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin de kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, peperkorrels en kardemompods. Zo begint het al lekker te geuren.

2. Voeg dan de suiker en de port toe en zet het vuur laag.

3. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Leg ze daarna in de port.

4. Breng de port lichtjes aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes stoven.

Snelle stoofpeertjes

5. Draai de peren na 45 minuten om en laat ze nog een keer 45 minuten stoven.

6. Haal dan de stoofpeertjes uit de pan en giet de helft van de portsaus over in een steelpannetje. Klop de maizena los in wat warm water en voeg de maizena dan toe en breng de saus aan de kook. Laat dan tot ongeveer de helft inkoken.

7. Maak in de tussentijd de espressomascarpone door de mascarpone te mengen met de theelepels espresso. Voeg er ook een 1-2 theelepel(s) van de ingedikte portsaus aan toe.

Leg op ieder bord een peer en giet hier wat van de ingedikte saus overheen. Serveer met een lik koffiemascarpone.

Snelle stoofpeertjes

1
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Hasselback-aardappelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Hasselback-aardappelen

  • 22 december 2019
Lees verder
Volgende artikel
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

  • 5 januari 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
2 reacties
  1. Ilona schreef:
    23 december 2019 om 2:49 pm

    Die koffiemascarpone alleen al lijkt me heerlijk. Daar zou ik zo een bakje van weglepelen πŸ˜‰

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      23 december 2019 om 4:27 pm

      Hahaha ik durf bijna niet toe te geven dat ik dat dus gedaan heb πŸ˜‰

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE PITA'S IN FAST FOOD, FAST SHOOT!  Ik deel via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ! ⁠ 187 40
KLEIN GELUK  Ik weet niet of jullie het merken, maar in deze gekke tijden merk ik een verharding in de omgang met elkaar. Vooral de competitie over wie het het zwaarste heeft op dit moment vind ik lastig. Volgens mij heeft iedereen in deze tijd zijn of haar eigen verhaal en is ieder verhaal het waard om te vertellen en om naar te luisteren 😌⁠ 142 54
HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  150 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  176 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 164 25
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 97 18
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?