Frozen yoghurt met mango

12 jun 2015 | Dessert

Ik ga een bekentenis doen die niet iedereen zal begrijpen. Komt ‘ie: ik word niet zo blij vind dit warme weer als de meeste mensen. Tot een graad of 22 vind ik het nog prima, maar temperaturen daarboven hoeven van mij niet zo. Waarom? Een combinatie van factoren denk ik. Ik word heel moe van warm weer en krijg er snel hoofdpijn door en ik verbrand al als ik alleen maar naar de zon kijk. Ik ben zeg maar een ‘garnaal in disguise’. Als het zo warm is als vandaag ben ik dus ook altijd op zoek naar verkoeling en blijf ik – als dat tenminste mogelijk is – overdag het liefst binnen.

Er zitten natuurlijk ook veel voordelen aan de zomer: lange lichte avonden, lekker hangen op een terrasje tot ’s avonds laat, veel vrolijke mensen op straat. Die voordelen zie ik echt wel. Maar de bijbehorende warmte hoeft van mij niet. Een zomer met temperaturen tot 25 graden lijkt mij ideaal. Als de temperaturen toch stijgen, zoek ik verkoeling met bijvoorbeeld ijsblokjes van citroensap in een koud glas water of deze heerlijke frozen yoghurt met mango en honing (en zonder suiker). Heerlijk verfrissend, met een fijne mangosmaak. Enjoy!

Wat heb je nodig om een grote bak van deze frozen yoghurt te maken?

* 1 mango, in stukjes gesneden in ingevroren (of een pakje diepvriesmango van de AH)
* 150 ml Griekse yoghurt
* 2 eetlepels honing

Hoe maak je deze heerlijke frozen yoghurt?

Zorg dat je vooraf checkt of je blender sterk genoeg is om bevroren fruit te malen. Als dat mogelijk is, kun je aan de slag! Doe de bevroren mangostukjes in een blender en maal ze fijn. Voeg dan de Griekse yoghurt en de honing toe en blender door totdat het een mooi geheel geworden is. Je kunt eventueel nog meer honing toevoegen als je het ijs zoeter wilt hebben. Meteen opdienen met een blaadje munt.

frozen yoghurt met mango

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

Een reactie versturen