JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
32
Shares
1
0
31
0
0

‘Nee hoor, ik maak wel even wat.’ Hoe vaak zou je me die zin kunnen horen zeggen in een week? Ik gok best vaak. Ik vind het namelijk heerlijk om voor iemand of een gezelschap de keuken in te duiken en iets eetbaars in elkaar te flansen. Niet alleen omdat ik eten bereiden gewoon altijd leuk vind, maar ook omdat zo’n momentje in de keuken echt ontspannend werkt en soms een mooie ‘vlucht’ is uit een gesprek. Zo ontstond ook deze lekkere bietenpesto.

Ik was helemaal niet van plan om iets te gaan maken voor de lunch, toen mijn collega’s bij mij thuis kwamen om samen aan een project te werken. Ik had kaas, ander zoet en hartig beleg en wat avocado en radijsjes. Bovendien besloten we nog om wat falafel te halen bij het tentje bij de flat. En toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ik had immers nog wat rode bieten over van de avond ervoor en samen met wat hazelnoten en peccorino zou dat toch een lekkere pesto kunnen worden? En dat werd het! En daarom deel ik graag dit spontaan ontstane pestoreceptje met je. Omdat je altijd een lekker borrelgerecht van groenten kunt gebruiken. Of omdat je weleens iets anders op je brood wil smeren. Combineer de pesto bijvoorbeeld met wat geitenkaas of met avocado. Volgens mijn collega’s is het de ideale basis voor taartjes op je brood. Enjoy!

bietenpesto

Wat heb je nodig voor een ruime hoeveelheid bietenpesto?

  • 250 gram gekookte bieten
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte peccorinokaas
  • extra vierge olijfolie (minimaal 2 eetlepels
  • peper en zout
  • keukenmachine of blender

bietenpesto

Hoe maak je deze pesto van rode bieten?

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op zacht vuur totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Doe de bieten, de hazelnoten, de knoflook en de peccorinokaas in een blender of keukenmachine. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

3. Blend totdat je een pesto-achtige structuur hebt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de pesto te droog is.

4. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pesto op brood met avocado of geitenkaas of bewaar wat hazelnootjes die je kleinsnijdt en over de pesto strooit. Deze pesto is ook heel erg lekker op een toastje bij de borrel. Probeer maar!

bietenpesto

1
0
31
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • borrel
  • gezond
  • groenten
  • lunch
Vorige artikel
wortelcake
  • Zoet

Wortelcake

Lees verder
Volgende artikel
chiacake
  • Ontbijt
  • Zoet

Chiacake uit Modern Baking van Donna Hay

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.