JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

  • 20 januari 2019
  • Geen reacties
Total
32
Shares
1
0
31
0
0

‘Nee hoor, ik maak wel even wat.’ Hoe vaak zou je me die zin kunnen horen zeggen in een week? Ik gok best vaak. Ik vind het namelijk heerlijk om voor iemand of een gezelschap de keuken in te duiken en iets eetbaars in elkaar te flansen. Niet alleen omdat ik eten bereiden gewoon altijd leuk vind, maar ook omdat zo’n momentje in de keuken echt ontspannend werkt en soms een mooie ‘vlucht’ is uit een gesprek. Zo ontstond ook deze lekkere bietenpesto.

Ik was helemaal niet van plan om iets te gaan maken voor de lunch, toen mijn collega’s bij mij thuis kwamen om samen aan een project te werken. Ik had kaas, ander zoet en hartig beleg en wat avocado en radijsjes. Bovendien besloten we nog om wat falafel te halen bij het tentje bij de flat. En toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ik had immers nog wat rode bieten over van de avond ervoor en samen met wat hazelnoten en peccorino zou dat toch een lekkere pesto kunnen worden? En dat werd het! En daarom deel ik graag dit spontaan ontstane pestoreceptje met je. Omdat je altijd een lekker borrelgerecht van groenten kunt gebruiken. Of omdat je weleens iets anders op je brood wil smeren. Combineer de pesto bijvoorbeeld met wat geitenkaas of met avocado. Volgens mijn collega’s is het de ideale basis voor taartjes op je brood. Enjoy!

bietenpesto

Wat heb je nodig voor een ruime hoeveelheid bietenpesto?

  • 250 gram gekookte bieten
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte peccorinokaas
  • extra vierge olijfolie (minimaal 2 eetlepels
  • peper en zout
  • keukenmachine of blender

bietenpesto

Hoe maak je deze pesto van rode bieten?

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op zacht vuur totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Doe de bieten, de hazelnoten, de knoflook en de peccorinokaas in een blender of keukenmachine. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

3. Blend totdat je een pesto-achtige structuur hebt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de pesto te droog is.

4. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pesto op brood met avocado of geitenkaas of bewaar wat hazelnootjes die je kleinsnijdt en over de pesto strooit. Deze pesto is ook heel erg lekker op een toastje bij de borrel. Probeer maar!

bietenpesto

1
0
31
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • borrel
  • gezond
  • groenten
  • lunch
Vorige artikel
mexicaanse lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

  • 16 januari 2019
Lees verder
Volgende artikel
avocadopesto
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta avocadopesto en champignons

  • 23 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.