JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

  • 20 januari 2019
  • Geen reacties
Total
30
Shares
1
0
29
0
0

‘Nee hoor, ik maak wel even wat.’ Hoe vaak zou je me die zin kunnen horen zeggen in een week? Ik gok best vaak. Ik vind het namelijk heerlijk om voor iemand of een gezelschap de keuken in te duiken en iets eetbaars in elkaar te flansen. Niet alleen omdat ik eten bereiden gewoon altijd leuk vind, maar ook omdat zo’n momentje in de keuken echt ontspannend werkt en soms een mooie ‘vlucht’ is uit een gesprek. Zo ontstond ook deze lekkere bietenpesto.

Ik was helemaal niet van plan om iets te gaan maken voor de lunch, toen mijn collega’s bij mij thuis kwamen om samen aan een project te werken. Ik had kaas, ander zoet en hartig beleg en wat avocado en radijsjes. Bovendien besloten we nog om wat falafel te halen bij het tentje bij de flat. En toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ik had immers nog wat rode bieten over van de avond ervoor en samen met wat hazelnoten en peccorino zou dat toch een lekkere pesto kunnen worden? En dat werd het! En daarom deel ik graag dit spontaan ontstane pestoreceptje met je. Omdat je altijd een lekker borrelgerecht van groenten kunt gebruiken. Of omdat je weleens iets anders op je brood wil smeren. Combineer de pesto bijvoorbeeld met wat geitenkaas of met avocado. Volgens mijn collega’s is het de ideale basis voor taartjes op je brood. Enjoy!

bietenpesto

Wat heb je nodig voor een ruime hoeveelheid bietenpesto?

  • 250 gram gekookte bieten
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte peccorinokaas
  • extra vierge olijfolie (minimaal 2 eetlepels
  • peper en zout
  • keukenmachine of blender

bietenpesto

Hoe maak je deze pesto van rode bieten?

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op zacht vuur totdat ze lekker gaan ruiken.

2. Doe de bieten, de hazelnoten, de knoflook en de peccorinokaas in een blender of keukenmachine. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

3. Blend totdat je een pesto-achtige structuur hebt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de pesto te droog is.

4. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pesto op brood met avocado of geitenkaas of bewaar wat hazelnootjes die je kleinsnijdt en over de pesto strooit. Deze pesto is ook heel erg lekker op een toastje bij de borrel. Probeer maar!

bietenpesto

1
0
29
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • borrel
  • gezond
  • groenten
  • lunch
Vorige artikel
mexicaanse lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

  • 16 januari 2019
Lees verder
Volgende artikel
avocadopesto
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta avocadopesto en champignons

  • 23 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?