JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
9
Shares
0
0
9
0
0

Sinds ik geen vlees meer eet – inmiddels zo’n 16 jaar – ben ik op zoek naar broodbeleg. Want wat je pas merkt als je minder vlees gaat eten, is dat veel mensen geneigd zijn om hun brood met vlees te beleggen. Ik ook. Ik at brood met kipfilet, ham of boterhammenworst. En natuurlijk kaas. Maar in kaas heb ik niet altijd zin. De laatste tijd probeer ik ook af en toe verschillende soorten hummus. Deze keer probeerde ik een hummus van zoete aardappel.

Deze nieuwe variant hummus beviel me heel erg goed. Ik probeer de laatste tijd ook steeds meer groenten in dit soort dips en broodbeleg te stoppen. Zoals bijvoorbeeld bieten bij deze bietenpesto. Op die manier krijg je op een makkelijke manier toch meer groenten binnen. Deze hummus van zoete aardappel is heerlijk pittig, zacht en smeuig. Een must try wat mij betreft. Enjoy!

hummus met zoete aardappel

Wat heb je nodig voor een grote schaal hummus van zoete aardappel?

  • 150 gram zoete aardappel, gekookt
  • 250 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 100 ml tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • minimaal 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • chiliflakes ter garnering

hummus met zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere hummus?

1. Doe de zoete aardappels, de kikkererwten en het teentje knoflook in een blender of keukenmachine. Voeg ook het paprikapoeder, het chilipoeder en komijnpoeder toe. Vind je rauwe knoflook te sterk van smaak? Dan kun je het knoflookteentje even kort in kokend water blancheren, dat maakt de smaak wat minder heftig.

2. Voeg ook de 2 eetlepels olijfolie toe. Je zult zien dat je meer nodig hebt, maar we starten met 2 eetlepels.

3. Draai de keukenmachine of blender en voeg extra olijfolie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Breng de hummus op smaak met flink wat zeezout.

4. Serveer de zoeteaardappelhummus met chiliflakes en eventueel wat platte peterselie.

hummus met zoete aardappel

0
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • dip
  • hummus
  • zoete aardappel
Vorige artikel
Oosterse zalm met asperges
  • Avondeten
  • Ontdekt!

Oosterse zalm met asperges

Lees verder
Volgende artikel
spaanse zalm met romescosaus
  • Avondeten
  • Ontdekt!

(vegan) zalm met romescosaus, venkel en gebakken aardappeltjes

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.