JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
hummus met zoete aardappel
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Hummus met zoete aardappel

  • 17 april 2019
  • Geen reacties
Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Sinds ik geen vlees meer eet – inmiddels zo’n 16 jaar – ben ik op zoek naar broodbeleg. Want wat je pas merkt als je minder vlees gaat eten, is dat veel mensen geneigd zijn om hun brood met vlees te beleggen. Ik ook. Ik at brood met kipfilet, ham of boterhammenworst. En natuurlijk kaas. Maar in kaas heb ik niet altijd zin. De laatste tijd probeer ik ook af en toe verschillende soorten hummus. Deze keer probeerde ik een hummus van zoete aardappel.

Deze nieuwe variant hummus beviel me heel erg goed. Ik probeer de laatste tijd ook steeds meer groenten in dit soort dips en broodbeleg te stoppen. Zoals bijvoorbeeld bieten bij deze bietenpesto. Op die manier krijg je op een makkelijke manier toch meer groenten binnen. Deze hummus van zoete aardappel is heerlijk pittig, zacht en smeuig. Een must try wat mij betreft. Enjoy!

hummus met zoete aardappel

Wat heb je nodig voor een grote schaal hummus van zoete aardappel?

  • 150 gram zoete aardappel, gekookt
  • 250 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 100 ml tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • minimaal 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • chiliflakes ter garnering

hummus met zoete aardappel

Hoe maak je deze lekkere hummus?

1. Doe de zoete aardappels, de kikkererwten en het teentje knoflook in een blender of keukenmachine. Voeg ook het paprikapoeder, het chilipoeder en komijnpoeder toe. Vind je rauwe knoflook te sterk van smaak? Dan kun je het knoflookteentje even kort in kokend water blancheren, dat maakt de smaak wat minder heftig.

2. Voeg ook de 2 eetlepels olijfolie toe. Je zult zien dat je meer nodig hebt, maar we starten met 2 eetlepels.

3. Draai de keukenmachine of blender en voeg extra olijfolie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Breng de hummus op smaak met flink wat zeezout.

4. Serveer de zoeteaardappelhummus met chiliflakes en eventueel wat platte peterselie.

hummus met zoete aardappel

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • dip
  • hummus
  • zoete aardappel
Vorige artikel
lobsterrolls
  • Avondeten
  • Lunch

Lobsterrolls JoorKitchen-style

  • 11 april 2019
Lees verder
Volgende artikel
bruschetta met geroosterde groenten
  • Borrel
  • Lunch

Bruschetta met geroosterde groenten

  • 22 mei 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Vega ragΓΊ met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragΓΊ met Pulled Oats

  • 15 september 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Halloumiburger met goudbruine mais
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Halloumiburger met goudbruine mais van de barbecue

  • 16 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?