Zelf eiersalade maken

1 nov 2019 | Borrel, Lunch, Ontbijt

Met regelmaat krijgen ‘de man’ en ik recepten vanuit Ulft toegestuurd. Vanuit waar? Vanuit Ulft, daar wonen mijn schoonouders en vooral mijn schoonmoeder heeft legio aan recepten liggen die ik wellicht ook lekker zou kunnen vinden. Dus krijg ik per mail of per post af en toe een recept – superhandig! Befaamd en beroemd is inmiddels mijn schoonmoeders eiersalade, waar ik laatst zo’n zin in had dat ik een appje stuurde of ik het recept weer kon ontvangen, want ik was het kwijt. Het kwam bijna meteen via de mail en omdat ik er zo’n fan van ben, besloot ik het resultaat meteen op de foto te zetten en met jullie te delen. Vanaf nu kun je dus zelf eiersalade maken!

Het oorspronkelijke recept heb ik een klein beetje aangepast. Ik wilde namelijk geen aromat gebruiken zoals in het oorspronkelijke recept en ook de ui uit het recept paste ik aan naar bieslook. Het resultaat is minstens net zo lekker, hoewel ik dat misschien niet hardop moet zeggen. Ze leest mee namelijk 😉

zelf eiersalade maken

Wat heb je nodig voor zelf eiersalade maken?

  • 6 hardgekookte eieren
  • klein handje verse peterselie, fijngesneden
  • 15 takjes bieslook, zo fijn mogelijk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke eetlepel creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • evt scheutje water
  • peper en zout

zelf eiersalade maken

Hoe maak je zelf eiersalade?

1. Pel de hardgekookte eieren en snijd daarna in stukken. Ik vind zelf wat grovere stukken lekker, maar je kunt de eieren ook heel klein snijden.

2. Meng in een kom de peterselie met de bieslook, de kerriepoeder, de crème fraiche en de mayonaise. Voeg eventueel wat water (1 eetlepel) toe als de mix wat dik is.

3. Voeg de eistukjes toe en roer goed door.

4. Breng de eiersalade op smaak met zout en flink wat peper.

Erg lekker op een warme bagel met avocado, peterselie, bosui en pijnboompitjes.

zelf eiersalade maken

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- ĂŠn portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen