JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Enige tijd geleden viel – tijdens het zoeken naar interessante nieuwe kookboeken – mijn oog op het kookboek met de grappigste naam die ik in tijden was tegengekomen. Het was het kookboek Death by dorrito, van Shay Ola. Ik ben fan van boeken met anders-dan-anderstitels. En dit was er zo eentje. Dus dit kookboek ging meteen in mijn digitaal boodschappenmandje in de hoop dat de titel de kwaliteit van de recepten zou voorspellen. Startpunt: de ananasfool.

Ik ben er inmiddels nog niet helemaal uit of ik nu wel of geen fan ben van dit kookboek. Het heeft me tot nu toe nog niet echt gegrepen. Wel staan er interessante recepten in, zoals een recept voor een makkelijker variant van de bekende Mexicaanse mole-saus (een saus met onder andere chocolade erin). Ook verschillende versies van salsa’s vind je in het boek en veel verschillende vullingen voor – jawel – dorrito’s. Deze ananasfool is in ieder geval al goedgekeurd: heerlijk fris en fruitig op warme dagen. Een aangezien het dit weekend warm wordt, zou ik zeggen: waar wacht je nog op? Meteen maken!

ananasfool3

Wat heb je nodig voor ananasfool voor 4 personen?

  • 300 gram verse ananas
  • 50 gram suiker
  • 2-3 eetlepels water
  • 140 ml slagroom
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 theelepels poedersuiker
  • granaatappelpitjes

ananasfool6

Hoe maak je dit lekkere Mexicaanse toetje?

1. Zorg voor een pan met een dikke bodem. Verwarm hierin de blokjes ananas met de suiker (niet de poedersuiker) en de eetlepels water.

2. Laat 10 minuten zachtjes doorsudderen totdat de suiker is opgelost en de ananas zacht is.

3. Pureer vervolgens het ananasmengsel met een staafmixer en zet de puree weg. Laat helemaal afkoelen.

4. Doe de slagroom met de creme fraiche in een kom. Meng nu met de hand of met een mixer de creme fraiche en de slagroom totdat je een mooi gemixt mengsel hebt en zachte pieken ontstaan.

ananasfool1

5. Roer vervolgens driekwart van de ananaspuree met de poedersuiker door het slagroommengsel. Zorg dat het ananasmengsel helemaal mengt met de slagroom.

6. Spatel dan rustig de rest van de ananaspuree erdoorheen. Zo krijg je een licht gemarmerd effect.

7. Verdeel als laatste het mengsel over 4 kommen of glazen en garneer de ananasfool met wat granaatappelpitjes.

Serveer de ananasfool meteen.

Benieuwd naar het boek Death by burrito?ย 

Bol.com

ananasfool2

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ananas
  • dessert
  • fruit
  • toetje
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde zoete aardappel

Lees verder
Volgende artikel
cinnamon buns
  • Ontbijt
  • Zoet

Easy cinnamon buns

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

kaneelbroodjes cinnamon rolls
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Goddelijke kaneelbroodjes

Eton mess
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.