JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Total
21
Shares
16
0
5
0
0

Op de valreep bedacht ik nog een heerlijk toetje voor de feestdagen! Het is een variant op een toetje dat al langer op mijn site staat, deze semifreddo met dulce de leche. Dat werd deze heerlijke semifreddo met passievrucht en witte chocola. Een goddelijk lekkere combinatie in een makkelijk en snel te maken toetje. Je hoeft echt geen bakkoning of -koningin te zijn om dit heerlijke toetje op tafel te kunnen zetten. Probeer maar!

semifreddo met granaatappel en witte chocola

Wat heb je nodig voor deze heerlijke semifreddo met passievrucht en witte chocola voor 6-8 personen?

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade plus eventueel extra ter garnering
  • 4 grote meringues, bij voorkeur met vanillesmaak of karamelsmaak
  • 1 pakje passievrucht uit de vriezer

Hoe maak je dit goddelijk lekkere toetje?

1. Zorg dat de passievruchtpitjes ontdooid zijn of ontdooi ze op lage stand in de magnetron.

2. Klop de slagroom lobbig met een mixer of met de hand.

3. Snijd de witte chocola in stukjes en breek de meringue met je handen in stukjes.

4. Roer de meringues en de chocola door de lobbige slagroom. Roer niet te veel, anders sla je de lucht er te veel uit.

5. Doe de slagroommix in een vriezerbestendige bak. Roer vervolgens met een satestokje de helft van de passievruchtpitjes door de slagroom.

6. Zet de bak minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs op te laten stijven.

7. Haal de bak kort voor het serveren uit de vriezer. De semifreddo smelt snel, dus wacht niet te lang met opdienen na het uit de vriezer halen.

Serveer de semifreddo met de rest van de passievrucht en eventueel extra chocola en meringue.

semifreddo met passievrucht en witte chocola

16
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Zelfgemaakte chocolademelk
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

Lees verder
Volgende artikel
bruschetta met geitenkaas
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.