JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Tiramisu JoorKitchen
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

  • 20 december 2015
  • Geen reacties
Total
7
Shares
0
0
7
0
0

Bij een (kerst)diner hoort wat mij betreft een speciaal toetje. Ik besteed aan het bedenken van het toetje doorgaans dan ook het meeste tijd πŸ™‚ Dit toetje maakte ik meteen toen ik het kookboek van Oh My Foodness, Guilty pleasures, in handen kreeg. Ik ben doorgaans namelijk geen fan van de traditionele tiramisu, maar ik was wel benieuwd of ik een variant op de traditionele versie misschien wel lekker zou vinden. En wat bleek? Ik vond deze versie heel.erg.lekker! Bovendien kun je deze speculaastiramisu ruim van tevoren maken en hoef je er ‘s avonds tijdens het diner alleen nog maar wat cacaopoeder overheen strooien. Ideaal. Enjoy!

Tiramisu JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje voor 6 personen?

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram mascarpone
  • 3 koppen espresso
  • 1 eetlepel Amarula
  • 400 gram speculaasjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • schaal van 23×17

Tiramisu JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Laat de kopjes espresso helemaal afkoelen.

2. Splits de eieren en voeg bij zowel de eidooiers als de eiwitten 60 gram suiker. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en de eidooiers met suiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

3. Schraap het merg uit de vanillepeul en voeg dit bij de eidooiers. Roer goed door en voeg vervolgens de mascarpone toe. Roer dit goed door. Zorg dat je alle klontjes wegklopt.

4. Spatel nu de eiwitten door het mascarponemengsel. Roer de amarula door de afgekoelde espresso. Dip vervolgens ieder speculaasje door de koffiemix en bekleed de bodem van de schaal met speculaas.

5. Schep een laag mascarponemengsel over de speculaasbodem. Doe hierop vervolgens weer een laag speculaasjes en daaroverheen weer een laag mascarponemengsel. Zorg dat je eindigt met een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast totdat de tiramisu helemaal opgestijfd is.

Strooi vlak voor het serveren het cacaopoeder en de speculaas- of koekkruiden over de tiramisu. Meteen serveren.

 

Nieuwsgierig geworden?Β 

 

Tiramisu JoorKitchen

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • toetje
  • zoet
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Filodeegtaartjes met kaas, vijgen en tijm

  • 16 december 2015
Lees verder
Volgende artikel
Gebakken aardappelen JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

  • 23 december 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Snelle stoofpeertjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

  • 23 december 2019

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?