JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
14
Shares
0
0
14
0
0

Bij een (kerst)diner hoort wat mij betreft een speciaal toetje. Ik besteed aan het bedenken van het toetje doorgaans dan ook het meeste tijd ๐Ÿ™‚ Dit toetje maakte ik meteen toen ik het kookboek van Oh My Foodness, Guilty pleasures, in handen kreeg. Ik ben doorgaans namelijk geen fan van de traditionele tiramisu, maar ik was wel benieuwd of ik een variant op de traditionele versie misschien wel lekker zou vinden. En wat bleek? Ik vond deze versie heel.erg.lekker! Bovendien kun je deze speculaastiramisu ruim van tevoren maken en hoef je er ‘s avonds tijdens het diner alleen nog maar wat cacaopoeder overheen strooien. Ideaal. Enjoy!

Tiramisu JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje voor 6 personen?

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram mascarpone
  • 3 koppen espresso
  • 1 eetlepel Amarula
  • 400 gram speculaasjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • schaal van 23×17

Tiramisu JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Laat de kopjes espresso helemaal afkoelen.

2. Splits de eieren en voeg bij zowel de eidooiers als de eiwitten 60 gram suiker. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en de eidooiers met suiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

3. Schraap het merg uit de vanillepeul en voeg dit bij de eidooiers. Roer goed door en voeg vervolgens de mascarpone toe. Roer dit goed door. Zorg dat je alle klontjes wegklopt.

4. Spatel nu de eiwitten door het mascarponemengsel. Roer de amarula door de afgekoelde espresso. Dip vervolgens ieder speculaasje door de koffiemix en bekleed de bodem van de schaal met speculaas.

5. Schep een laag mascarponemengsel over de speculaasbodem. Doe hierop vervolgens weer een laag speculaasjes en daaroverheen weer een laag mascarponemengsel. Zorg dat je eindigt met een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast totdat de tiramisu helemaal opgestijfd is.

Strooi vlak voor het serveren het cacaopoeder en de speculaas- of koekkruiden over de tiramisu. Meteen serveren.

 

Nieuwsgierig geworden?ย 

 

Tiramisu JoorKitchen

0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • toetje
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #2 – komkommerschuitjes met surimi

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Ovenschotel van zoete aardappel en bietjes

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.