JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

Total
14
Shares
0
0
14
0
0

Bij een (kerst)diner hoort wat mij betreft een speciaal toetje. Ik besteed aan het bedenken van het toetje doorgaans dan ook het meeste tijd πŸ™‚ Dit toetje maakte ik meteen toen ik het kookboek van Oh My Foodness, Guilty pleasures, in handen kreeg. Ik ben doorgaans namelijk geen fan van de traditionele tiramisu, maar ik was wel benieuwd of ik een variant op de traditionele versie misschien wel lekker zou vinden. En wat bleek? Ik vond deze versie heel.erg.lekker! Bovendien kun je deze speculaastiramisu ruim van tevoren maken en hoef je er ‘s avonds tijdens het diner alleen nog maar wat cacaopoeder overheen strooien. Ideaal. Enjoy!

Tiramisu JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje voor 6 personen?

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram mascarpone
  • 3 koppen espresso
  • 1 eetlepel Amarula
  • 400 gram speculaasjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • schaal van 23×17

Tiramisu JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Laat de kopjes espresso helemaal afkoelen.

2. Splits de eieren en voeg bij zowel de eidooiers als de eiwitten 60 gram suiker. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en de eidooiers met suiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

3. Schraap het merg uit de vanillepeul en voeg dit bij de eidooiers. Roer goed door en voeg vervolgens de mascarpone toe. Roer dit goed door. Zorg dat je alle klontjes wegklopt.

4. Spatel nu de eiwitten door het mascarponemengsel. Roer de amarula door de afgekoelde espresso. Dip vervolgens ieder speculaasje door de koffiemix en bekleed de bodem van de schaal met speculaas.

5. Schep een laag mascarponemengsel over de speculaasbodem. Doe hierop vervolgens weer een laag speculaasjes en daaroverheen weer een laag mascarponemengsel. Zorg dat je eindigt met een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast totdat de tiramisu helemaal opgestijfd is.

Strooi vlak voor het serveren het cacaopoeder en de speculaas- of koekkruiden over de tiramisu. Meteen serveren.

 

Nieuwsgierig geworden?Β 

 

Tiramisu JoorKitchen

0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • toetje
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #2 – komkommerschuitjes met surimi

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Ovenschotel van zoete aardappel en bietjes

Lees verder
Ook heel lekker
Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.