JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

  • 20 december 2015
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 117 x bekeken
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Bij een (kerst)diner hoort wat mij betreft een speciaal toetje. Ik besteed aan het bedenken van het toetje doorgaans dan ook het meeste tijd 🙂 Dit toetje maakte ik meteen toen ik het kookboek van Oh My Foodness, Guilty pleasures, in handen kreeg. Ik ben doorgaans namelijk geen fan van de traditionele tiramisu, maar ik was wel benieuwd of ik een variant op de traditionele versie misschien wel lekker zou vinden. En wat bleek? Ik vond deze versie heel.erg.lekker! Bovendien kun je deze speculaastiramisu ruim van tevoren maken en hoef je er ‘s avonds tijdens het diner alleen nog maar wat cacaopoeder overheen strooien. Ideaal. Enjoy!

Tiramisu JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje voor 6 personen?

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram mascarpone
  • 3 koppen espresso
  • 1 eetlepel Amarula
  • 400 gram speculaasjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • schaal van 23×17

Tiramisu JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Laat de kopjes espresso helemaal afkoelen.

2. Splits de eieren en voeg bij zowel de eidooiers als de eiwitten 60 gram suiker. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en de eidooiers met suiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

3. Schraap het merg uit de vanillepeul en voeg dit bij de eidooiers. Roer goed door en voeg vervolgens de mascarpone toe. Roer dit goed door. Zorg dat je alle klontjes wegklopt.

4. Spatel nu de eiwitten door het mascarponemengsel. Roer de amarula door de afgekoelde espresso. Dip vervolgens ieder speculaasje door de koffiemix en bekleed de bodem van de schaal met speculaas.

5. Schep een laag mascarponemengsel over de speculaasbodem. Doe hierop vervolgens weer een laag speculaasjes en daaroverheen weer een laag mascarponemengsel. Zorg dat je eindigt met een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast totdat de tiramisu helemaal opgestijfd is.

Strooi vlak voor het serveren het cacaopoeder en de speculaas- of koekkruiden over de tiramisu. Meteen serveren.

 

Nieuwsgierig geworden? 

 

Tiramisu JoorKitchen

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • toetje
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #2 – komkommerschuitjes met surimi

  • 18 december 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Ovenschotel van zoete aardappel en bietjes

  • 21 december 2015
Lees verder
Ook lekker:
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

  • 12 december 2019
zalmbonbons kerst
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

  • 10 december 2019
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
Lees verder
  • Feestdagen

7x paasrecept voor de paasbrunch

  • 14 april 2019
makkelijk valentijnshapje met Oreo
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk valentijnshapje met Oreo

  • 10 februari 2019
kaashapjes met honing en koffie
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 31 december 2018

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 147 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?