Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

20 dec 2015 | Dessert, Feestdagen

Bij een (kerst)diner hoort wat mij betreft een speciaal toetje. Ik besteed aan het bedenken van het toetje doorgaans dan ook het meeste tijd 🙂 Dit toetje maakte ik meteen toen ik het kookboek van Oh My Foodness, Guilty pleasures, in handen kreeg. Ik ben doorgaans namelijk geen fan van de traditionele tiramisu, maar ik was wel benieuwd of ik een variant op de traditionele versie misschien wel lekker zou vinden. En wat bleek? Ik vond deze versie heel.erg.lekker! Bovendien kun je deze speculaastiramisu ruim van tevoren maken en hoef je er ’s avonds tijdens het diner alleen nog maar wat cacaopoeder overheen strooien. Ideaal. Enjoy!

Tiramisu JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje voor 6 personen?

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 500 gram mascarpone
  • 3 koppen espresso
  • 1 eetlepel Amarula
  • 400 gram speculaasjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • schaal van 23×17

Tiramisu JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Laat de kopjes espresso helemaal afkoelen.

2. Splits de eieren en voeg bij zowel de eidooiers als de eiwitten 60 gram suiker. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en de eidooiers met suiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

3. Schraap het merg uit de vanillepeul en voeg dit bij de eidooiers. Roer goed door en voeg vervolgens de mascarpone toe. Roer dit goed door. Zorg dat je alle klontjes wegklopt.

4. Spatel nu de eiwitten door het mascarponemengsel. Roer de amarula door de afgekoelde espresso. Dip vervolgens ieder speculaasje door de koffiemix en bekleed de bodem van de schaal met speculaas.

5. Schep een laag mascarponemengsel over de speculaasbodem. Doe hierop vervolgens weer een laag speculaasjes en daaroverheen weer een laag mascarponemengsel. Zorg dat je eindigt met een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast totdat de tiramisu helemaal opgestijfd is.

Strooi vlak voor het serveren het cacaopoeder en de speculaas- of koekkruiden over de tiramisu. Meteen serveren.

 

Nieuwsgierig geworden? 

[bol_product_links block_id=”bol_567123729dae9_selected-products” products=”9200000045904634″ name=”GP – JoorKitchen” sub_id=”1″ link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Tiramisu JoorKitchen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen