JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
toetje met mango en bitterkoekjes
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Total
20
Shares
0
0
20
0
0

Ik ben fan van toetjes en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen. Ze maken het leven zoeter, vrolijker en zachter. Oftewel, ik ben van de toetjespromotiepararde en proud to be part of it. Toch, en dat klinkt vast gek, ben ik niet iemand die dagelijks aan een toetje zit. Maar voor dit toetje met mango en bitterkoekjes maak ik graag een uitzondering!

Eigenlijk eet ik thuis nauwelijks een toetje. Wat ‘de man’ en ik wel soms doen, is fruit eten na het eten. Een bakje aardbeien, stukken ananas of een bakje frambozen gaat er hier ‘s avonds echt nog wel in. Maar een toetje met yoghurt, ijs of iets anders toetjesachtig maak ik eigenlijk alleen voor speciale gelegenheden. Ik eet wel bijna altijd een toetje als ik uit eten ga. Sterker nog, zonder toetje vind ik een etentje eigenlijk een stukje minder geslaagd.

Dit toetje heb ik inmiddels al een aantal keer gemaakt voor een etentje. De smaakcombinatie klinkt in eerste instantie een beetje apart, maar ik kan je verzekeren dat dit heerlijk is. En dit toetje is ook nog eens heel makkelijk te maken. Need I say more? Enjoy!

toetje met mango en bitterkoekjes

Wat heb je nodig voor 4 x toetje met mango en bitterkoekjes?

* 2 mango’s
* 200 ml slagroom
* eventueel: half zakje klopfix
* 200 gram bitterkoekjes
* 4 eetlepels witte-wijnazijn
* klein handje munt, fijngesneden
* suiker naar smaak

toetje met mango en bitterkoekjes2

Hoe maak je deze toetjes met mango?

  1. Snijd het mangovlees in kleine blokjes en verdeel deze blokjes in twee porties. Het ene deel laat je naturel, door het andere deel roer je de witte-wijnazijn. Laat even rusten.

2. Mix ondertussen de slagroom totdat deze lekker dik geworden is. Voeg zoveel suiker toe als je zelf lekker vindt. Ik houd niet van te zoete slagroom, dus ik houd het meestal bij een eetlepel of 1 1/2. Wil je straks mooie laagjes maken in een glas? Dan is het handig om een half zakje klopfix aan de slagroom toe te voegen. Als je het toetje gewoon in een kommetje wil serveren is dat niet nodig.

3. Snijd of scheur dan de bitterkoekjes – op 4 na – in stukjes. Ik deed de koekjes in een zakje van dik plastic en gebruikte een pan om de bitterkoekjes te pletten.

4. Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en doe daar de mango-witte-wijnazijnmix in. Laat de mangoblokjes lauwwarm tot warm worden. Zorg dat ze niet tot pulp gekookt worden. Als ze lauwwarm zijn, kun je 2 dingen doen. Je kunt de lauwwarme blokjes mengen met de koude blokjes of je kunt de twee delen apart houden voor aparte laagjes in het glas. Ik mixte de 2 delen.

5. Je kunt nu het toetje gaan opbouwen. Doe je dat in een glas, start dan met een laagje bitterkoekjes. Daarboven een laagje mangoblokjes en daarboven een laagje slagroom. Herhaal dat totdat het glas vol is. Eindig met een laagje slagroom met daarboven nog een klein beetje mangoblokjes en munt. Serveer met een los bitterkoekje.

toetje met mango en bitterkoekjes3
toetje met mango en bitterkoekjes4
0
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • koekjes
  • mango
  • slagroom
  • toetje
Vorige artikel
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

Lees verder
Volgende artikel
Snelle chocolademousse met Amarula1
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.