5x vegetarisch gerecht voor Brenda Kookt

17 mrt 2019 | Avondeten

Wellicht weet iedereen dit al, maar toch nog even voor de zekerheid: sinds mei vorig jaar ontwikkel ik recepten voor de site van Brenda Kookt, gemiddeld zo’n 8 per maand. Dat is namelijk deel van mijn werk! Superleuk om te doen! Tot nu toe heb ik op mijn eigen blog hier eigenlijk niets van gedeeld. Is ook logisch want ik ontwikkel de gerechten voor Brenda’s site, niet voor die van mij. Toch leek het me leuk om eens wat vaker hier een overzichtje te geven van de recepten die ik ontwikkeld heb. Vandaag in het kader van de Week Zonder Vlees: 5x vegetarisch gerecht voor Brenda Kookt.

Onderstaande recepten zijn de afgelopen maanden verschenen op brendakookt.nl, daarom zet ik een linkje bij ieder gerecht naar het recept. Welk recept heeft jouw voorkeur? Bij ons thuis kunnen we niet kiezen tussen 4 of 5 😀

vegetarisch gerecht

Vegetarisch gerecht 1: nasi

‘Van huis uit’ is nasi eigenlijk een vegetarisch gerecht, maar de meeste mensen kennen het vooral met stukjes ham erin zoals je de nasi bij de Chinees koopt. Maar nasi is dus eigenlijk vegetarisch. En in dit recept maakt je dit bekende recept helemaal from scratch. Zonder pakjes en zakjes, maar met superlekkere omeletrolletjes 🙂 Lijkt dit je wat? Kijk dan hier voor het recept!

vegetarische gerechtvegetarisch gerecht

Vegetarisch gerecht 2: vega kapsalon

Kapsalon is nu typisch zo’n gerecht waar eigenlijk vlees bij hoort. Zo is het ook ontstaan: sla, shoarma, patat en knoflooksaus in een bak en prikken maar met die vork! Ik maakte voor Brenda Kookt een vegetarische variant met een superlekkere kaassaus. En zeg nou zelf, als er patat bij zit mis je het vlees sowieso niet toch :-D? Je vindt dit fantastische recept hier!

vegetarisch gerechtvegetarisch gerecht

Vegetarisch gerecht 3: Mexicaans gevulde paprika’s

Ik ben niet zo’n fan van paprika, maar toch ben ik wel fan van dit recept. Gevulde paprika’s met rijst en bonen en getopt met zachte feta. Ik kan dit helemaal opeten! En het recept is ook gewoon een prima vleesloze maaltijd, dus ideaal voor als je een avondje geen vlees wil eten. Overtuigd? Je vindt het recept hier!

vegetarisch gerechtvegetarisch gerecht

Vegetarisch gerecht 4: gnocchi met courgettepesto

Dit is mijn persoonlijke favoriet uit het lijstje: een supermakkelijk en snel gerecht met ook nog eens een verrassend lekkere smaak! Je stopt de groenten namelijk voor een deel al in de pesto en maakt er ovengedroogde tomaatjes bij. Superlekker! En de zachte gnocchi is stilletjes aan mijn favoriete ingredient geworden, jammie! Deze moet je gewoon proberen, dus klik hier voor het recept!

vegetarisch gerechtvegetarisch gerecht

Vegetarisch gerecht 5: champignonstoof

Onverwachte favoriet op Brenda Kookt werd deze supereasy stoof van champignon en wortel. Die zag ik niet aankomen! Hoewel, zelf was ik hartstikke happy met het gerecht, maar voorspellen wat een ander ervan vindt, vind ik nog best lastig. Dit is ook de persoonlijke favoriet van vriendlief trouwens, die vond dat dit gerecht bovenaan in dit lijstje had moeten staan 😀 Ook fan worden van dit makkelijke recept? Je vindt het hier!

vegetarisch gerecht

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen