JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Een tijdje geleden zei ik nog dat ik liever gnocchi kocht dan zelf maakte, maar afgelopen weekend waagden ‘de man’ en ik ons toch aan het zelf maken van gnocchi. Niet in de laatste plaats omdat ik de afgelopen weken meedeed aan de Hüttenkäse- insidersclub van Chicks Love Food en ik daarvoor onder andere met aardappels en Hüttenkäse een gerecht moest bedenken. Aangezien gnocchi van aardappels gemaakt wordt en je van Hüttenkäse en blauwe kaas een heerlijk rijke saus kunt maken (daarover later meer in een nieuwe blogpost), moesten ‘de man’ en ik aan de bak. We staken onze handen uit onze mouwen en maakten gnocchi.

Voor het recept gebruikten we de betrouwbare aanwijzingen van Gennaro Cotaldo, de Italiaanse mentor van Jamie Oliver. Wij kijken graag zijn filmpjes op YouTube en hebben al meerdere van zijn (Italiaanse) recepten geprobeerd. Niet alleen is het erg grappig om naar hem te kijken, het is soms ook jaloersmakend om te zien in welke mooie omgevingen in Italië hij zijn potjes staat te koken.

Neem wel even de tijd voor het maken van gnocchi. Als je namelijk de tijd hebt, is dit een recept waar je heerlijk ontspannen van kunt worden. De repeterende handelingen en het zichtbare resultaat maken het maken van gnocchi bijna een zen-ervaring. Enjoy!

Wat heb je nodig voor gnocchi voor 3-4 personen?

* 500 gram gekookte en afgekoelde, kruimige aardappels
* 75 gram bloem, het liefst van het type ’00’ (in veel winkels wordt dit bloem verkocht als ‘pizzabloem’)
* 1 eidooier
* flinke snuf zout

Hoe maak je deze lekkere gnocchi?

Start met het pureren van de aardappels. Dat gaat het beste met een pureeknijper. Heb je die, net als wij, niet, gebruik dan een keukenmachine of – lekker ouderwets – een stamper om de aardappelen zo klein mogelijk te krijgen. Het voordeel van een pureeknijper is dat de aardappels heel geleidelijk klein worden gemaakt en de uiteindelijke mix heel fluffy wordt.

Mix, als de aardappelpuree klaar is, de eidooier, het zout en de bloem door de mix. Je krijgt een semi-stevig deeg. Rol dat deeg door een flinke hoeveelheid bloem, het plakt snel vast. Maak een rechthoekige bal (dat klinkt gek!) van het deeg en snijd steeds een plak af. Deel die plak in tweeën en rol ieder deel uit tot een langwerpige rol van ongeveer 1 cm dik. Snijd nu steeds stukjes van ongeveer 1,5 – 2 cm af. Doe dit met al het deeg.

Je kunt nu een paar dingen doen: de stukjes deeg kun je nu meteen koken of je kunt er met een vork nog een typerend gnocchi-figuurtje in maken. Dat laatste doe je door een vork met bolle kant naar beneden in je ene hand te pakken, de bolle kant rust op het werkblad. Pak nu met je andere steeds een stukje deeg en rol dat vanaf de bovenkant van de vork naar beneden. Druk niet te hard, het stukje deeg zal dan ‘omrollen’ en je krijgt een gekruld stukje deeg met de typerende inkepingen aan de buitenkant.

Let op: bewaar de gnocchi niet, zoals wij deden, op elkaar (zie foto). Voor je het weet, plakken de gnocchi aan elkaar en kun je weer opnieuw beginnen (aaarrrrgggh!). Zorg dus dat je de gnocchi in een enkelvoudige laag bewaart totdat je ze gaat koken.

Om de gnocchi te koken, zet je een flinke pan zacht kokend water op het vuur. Doe een snuf zout in het water om de gnocchi op smaak te brengen. Kook de gnocchi in badges. Wij deden ongeveer 10 stukjes per keer. Blijf bij de pan, de gnocchi is binnen 1 – 2 minuten klaar en komt bovendrijven. De gnocchi die boven komt drijven, kun je uit de pan halen met een schuimspaan en bewaren totdat je aan de verdere bewerking toe bent.

Wij aten de gnocchi deze keer met een saus van Hüttenkäse, gorgonzola en rucola. Maar dat recept krijg je een andere keer van me.

De zon schijnt zo mooi op de gnocchi
De zon schijnt zo mooi op de gnocchi
0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
Vorige artikel
  • Borrel
  • Drankjes

Zelf limoncello maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Zelf flatbread maken

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.