JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Currysoep van zoete aardappel en paprika

Total
93
Shares
8
0
85
0
0

Ik ben gek op soep, zeker nu de avonden wat langer en de dagen wat korter worden. Soep vind ik helemaal lekker als deze gemaakt is van pure en gezonde ingrediënten. Ik maak dus nogal wat soepen in de herfst en in de winter, zoals deze wortelsoep of deze pompoensoep en deze herfst trapte ik af met deze heerlijk pittige currysoep van zoete aardappel en gegrilde paprika. Heel makkelijk te maken, ontzettend gezond en ook nog eens heel erg lekker.

Deze soep is trouwens extra lekker als je er flatbread of naan bij maakt. En als je die naan dan serveert met de raita uit dit recept weet je helemaal niet wat je overkomt. Gewoon proberen dus! Deal?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke soep voor 2 personen?

  • 300 gram zoete aardappel, ongeschild, in schijfjes
  • pot gegrilde paprika’s (ik gebruikte de gele variant)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • halve rode peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 700 ml groentebouillon
  • blikje linzen (100 gram)
  • 3 eetlepels dikke kwark
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • flatbread of naan

Hoe maak je deze lekkere currysoep?

1. Fruit in een normale pan met dikke bodem 1 teentje knoflook (geperst), de rode ui en het rode pepertje. Voeg na 2 minuten de kurkuma en de garam masala toe en laat 1 minuut doorbakken. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de paprika’s toe en bak ook weer 1 minuut. Giet daarna de groentebouillon bij de groenten en laat 15 minuten doorkoken.

2. Doe in de tussentijd de kwark in een bakje. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef. Knijp na het raspen zoveel mogelijk water uit de komkommer en meng de komkommer dan door de kwark. Pers het 2e teentje knoflook uit boven het bakje kwark en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Extra stap: wil je krokante linzen bij je soep? Laat de linzen dan uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven (150 graden). Laat ze linzen in 10 minuten wat krokanter worden. Geen zin in deze stap? Voeg de linzen dan toe nadat je de soep geblenderd hebt.

4. Gebruik na 15 minuten een staafmixer of blender om de soep af te maken. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.

Serveer de soep vervolgens met de krokante linzen, de kwark-komkommermix, het flatbread of de naan en met wat verse koriander.

8
0
85
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • soep
Vorige artikel
  • Avondeten

Zalm Teriyaki uit de Brenda Kookt-scheurkalender

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Cinnamon cheesecake uit Cheesecake van OhMyFoodness

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.