JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
94
Shares
8
0
86
0
0

Ik ben gek op soep, zeker nu de avonden wat langer en de dagen wat korter worden. Soep vind ik helemaal lekker als deze gemaakt is van pure en gezonde ingrediënten. Ik maak dus nogal wat soepen in de herfst en in de winter, zoals deze wortelsoep of deze pompoensoep en deze herfst trapte ik af met deze heerlijk pittige currysoep van zoete aardappel en gegrilde paprika. Heel makkelijk te maken, ontzettend gezond en ook nog eens heel erg lekker.

Deze soep is trouwens extra lekker als je er flatbread of naan bij maakt. En als je die naan dan serveert met de raita uit dit recept weet je helemaal niet wat je overkomt. Gewoon proberen dus! Deal?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke soep voor 2 personen?

  • 300 gram zoete aardappel, ongeschild, in schijfjes
  • pot gegrilde paprika’s (ik gebruikte de gele variant)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • halve rode peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 700 ml groentebouillon
  • blikje linzen (100 gram)
  • 3 eetlepels dikke kwark
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • flatbread of naan

Hoe maak je deze lekkere currysoep?

1. Fruit in een normale pan met dikke bodem 1 teentje knoflook (geperst), de rode ui en het rode pepertje. Voeg na 2 minuten de kurkuma en de garam masala toe en laat 1 minuut doorbakken. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de paprika’s toe en bak ook weer 1 minuut. Giet daarna de groentebouillon bij de groenten en laat 15 minuten doorkoken.

2. Doe in de tussentijd de kwark in een bakje. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef. Knijp na het raspen zoveel mogelijk water uit de komkommer en meng de komkommer dan door de kwark. Pers het 2e teentje knoflook uit boven het bakje kwark en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Extra stap: wil je krokante linzen bij je soep? Laat de linzen dan uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven (150 graden). Laat ze linzen in 10 minuten wat krokanter worden. Geen zin in deze stap? Voeg de linzen dan toe nadat je de soep geblenderd hebt.

4. Gebruik na 15 minuten een staafmixer of blender om de soep af te maken. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.

Serveer de soep vervolgens met de krokante linzen, de kwark-komkommermix, het flatbread of de naan en met wat verse koriander.

8
0
86
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • soep
Vorige artikel
  • Avondeten

Zalm Teriyaki uit de Brenda Kookt-scheurkalender

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Cinnamon cheesecake uit Cheesecake van OhMyFoodness

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.