JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
buikspek van de BBQ
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: Buikspek van de BBQ

Total
24
Shares
23
0
1
0
0

Laatst werd me tijdens een borrel gevraagd of ‘de man’ eigenlijk nog weleens kookt thuis. Fair enough, ik ben met alle recepten die ik per maand ontwikkel wel degene die het meest kookt inderdaad. En omdat hij doordeweeks doorgaans niet voor 7en thuis is, ben ik degene die dan achter het fornuis duikt en kookt. Begrijp me niet verkeerd: 9 van de 10 keer vind ik dat heerlijk (en de 10e keer bestellen we gewoon wat πŸ˜‰ ). Maar ‘de man’ komt zo inderdaad weinig aan koken toe. Gelukkig heeft hij sinds kort de BBQ ontdekt en zo maakte hij laatst buikspek van de BBQ. En omdat het deze week echt BBQ-weer is, wilde ik jullie dat recept niet onthouden!

Het oorspronkelijke recept voor buikspek is trouwens een van de meest gelezen posts van dit blog. Best ambigu dus, als je ervan uitgaat dat dit vooral een vegetarisch blog is πŸ˜€ Maar goed, ik heb niet echt iets tegen vlees (ik lust het vooral niet, vandaar mijn niet-vleeseten), dus af en toe een vleesrecept op het blog moet kunnen. En deze topper hoort hier zeker thuis!

buikspek van de BBQ

Wat heb je nodig voor 1 stuk buikspek van de BBQ?

  • 500 gram buikspek aan 1 stuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 3cm gember, geraspt
  • 1 theelepel five spice-poeder
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn
  • zeezout

buikspek van de BBQ

Hoe maak je dit krokante vlees van de BBQ?

1. Start 1 dag van tevoren! Start met het insnijden van het vel. Snijd het vel (alleen het vel!) ongeveer 2-3 cm in met een scherp mes. Dit doe je om het vet er beter uit te laten lopen.

2. Leg het stuk spek op een rooster of in een vergiet. Overgiet het spek met kokend water. Dep het vervolgens droog.

3. Maak nu de marinade door de knoflook, de gember, de hoisinsaus, de vijfkruidenpoeder en de Chinese rijstwijn te mengen.

4. Wrijf het vlees in met deze marinade, doe dat op de vleeskant. Leg nu het ingewreven vlees met de velkant naar boven in een droge, schone ovenschaal. Bedek de ovenschaal met plastic folie en laat het spek marineren in de koelkast.

Buikspek van de BBQ

Dag 2

5. Verwarm de BBQ op 100 graden (als je de temperatuur in kunt stellen), zorg voor indirecte warmte.

6. Dep vervolgens de velkant van het spek nog een keer droog. Wrijf het vel in met flink wat zeezout, later kun je dat zeezout er altijd weer afhalen, dus wees niet bang dat het vlees te zout zal worden.

7. Leg het buikspek op het rooster van de BBQ. Verwarm het spek tot het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 77 graden. Heb je geen thermometer? Ga dan uit van ongeveer 3 uur roosteren op 100 graden.

Haal het spek hierna van het rooster en laat het afkoelen voordat je het gaat snijden.

Buikspek van de BBQ

23
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
couscoussalade met groene groenten
  • Avondeten

Zomerse couscoussalade met groene groenten

Lees verder
Volgende artikel
  • Antwerpen

7 x eten in Berchem (Antwerpen)

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.