‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

12 feb 2022 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Stop! Laat alles wat je aan het doen bent NU vallen. Ik heb namelijk de allerlekkerste mac and cheese ever voor je! Maar dan niet met macaroni en met extra groenten (maar wel lekker veel kaas 😬). Gnocchi and cheese met verstopte groenten heb ik ‘m gedoopt en geloof me, die titel belooft nog niet half wat je gaat proeven!

Eigenlijk was het plan om deze ovenschotel met gnocchi opnieuw op de foto te zetten, maar toen ik bezig was en bedacht wat ik anders zou doen aan dat recept, kwam er een heel ander recept uit. Dus, ik maakte er gewoon een ander recept van! En zo ontstaan hier soms recepten terwijl ik een ander recept aan het maken was 🙈

Maar terug naar deze gnocchi. Deze MOET je proeven. Echt waar. Zet ‘m op je weekplanning, maak ‘m nu meteen of schiet naar de supermarkt om de ingrediënten te halen. Deze wil je maken. Echt!

gnocchi and cheese1

Wat heb je nodig voor gnocchi and cheese voor 2-3 personen?

  • 1 courgette
  • snuf zout
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 – 1/2 theelepel chilipoeder
  • 400 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 500 gram mini-gnocchi
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • eventueel: verse peterselie
gnocchi and cheese2

Hoe maak je deze iets gezondere mac and cheese met verstopte groenten?

  1. Rasp de courgette grof. Doe de courgetterasp dan met een snuf zout in een bolvergiet en zet deze op een kommetje. Laat even staan en druk dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de champignons zo klein mogelijk of gebruik hiervoor een keukenmachine (dat is het makkelijkst). Bak de champignonstukjes dan in een koekenpan met daarin olie. Snijd of pers het teentje knoflook fijn en voeg dat ook toe aan de pan. Bak de champignons totdat ze bijna al hun vocht kwijt zijn. Voeg dan de courgetterasp toe, net als de tijm en het chilipoeder. Bak 1-2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de gnocchi in een grote ovenschaal. Voeg de courgette-champignonmix toe, het als 2/3 van de kaas. Roer door elkaar. Giet dan de passata eroverheen en vul het lege flesje voor 1/3 met water. Schud het flesje door elkaar zodat je een soort tomatenwater krijgt. Voeg dat ook toe een de ovenschaal. Meng alles heel goed. Verdeel de resterende geraspte kaas over de ovenschotel.
  5. Bak de ovenschotel 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de gnocchi gaar is.
  6. Serveer eventueel met wat verse, fijngesneden peterselie.
gnocchi and cheese3
gnocchi and cheese4
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Dewi

    Hoi Joor, dit recept ziet er heerlijk uit! denk je dat ik deze schotel een dag vantevoren kan maken?

  2. Dewi

    Hoi Joor, dit recept ziet er heerlijk uit! denk je dat ik deze schotel een dag vantevoren kan maken?

Een reactie versturen