JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
gnocchi and cheese1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Total
112
Shares
0
0
112
0
0

Stop! Laat alles wat je aan het doen bent NU vallen. Ik heb namelijk de allerlekkerste mac and cheese ever voor je! Maar dan niet met macaroni en met extra groenten (maar wel lekker veel kaas 😬). Gnocchi and cheese met verstopte groenten heb ik ‘m gedoopt en geloof me, die titel belooft nog niet half wat je gaat proeven!

Eigenlijk was het plan om deze ovenschotel met gnocchi opnieuw op de foto te zetten, maar toen ik bezig was en bedacht wat ik anders zou doen aan dat recept, kwam er een heel ander recept uit. Dus, ik maakte er gewoon een ander recept van! En zo ontstaan hier soms recepten terwijl ik een ander recept aan het maken was 🙈

Maar terug naar deze gnocchi. Deze MOET je proeven. Echt waar. Zet ‘m op je weekplanning, maak ‘m nu meteen of schiet naar de supermarkt om de ingrediënten te halen. Deze wil je maken. Echt!

gnocchi and cheese1

Wat heb je nodig voor gnocchi and cheese voor 2-3 personen?

  • 1 courgette
  • snuf zout
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 – 1/2 theelepel chilipoeder
  • 400 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 500 gram mini-gnocchi
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • eventueel: verse peterselie
gnocchi and cheese2

Hoe maak je deze iets gezondere mac and cheese met verstopte groenten?

  1. Rasp de courgette grof. Doe de courgetterasp dan met een snuf zout in een bolvergiet en zet deze op een kommetje. Laat even staan en druk dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de champignons zo klein mogelijk of gebruik hiervoor een keukenmachine (dat is het makkelijkst). Bak de champignonstukjes dan in een koekenpan met daarin olie. Snijd of pers het teentje knoflook fijn en voeg dat ook toe aan de pan. Bak de champignons totdat ze bijna al hun vocht kwijt zijn. Voeg dan de courgetterasp toe, net als de tijm en het chilipoeder. Bak 1-2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de gnocchi in een grote ovenschaal. Voeg de courgette-champignonmix toe, het als 2/3 van de kaas. Roer door elkaar. Giet dan de passata eroverheen en vul het lege flesje voor 1/3 met water. Schud het flesje door elkaar zodat je een soort tomatenwater krijgt. Voeg dat ook toe een de ovenschaal. Meng alles heel goed. Verdeel de resterende geraspte kaas over de ovenschotel.
  5. Bak de ovenschotel 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de gnocchi gaar is.
  6. Serveer eventueel met wat verse, fijngesneden peterselie.
gnocchi and cheese3
gnocchi and cheese4
0
0
112
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Lees verder
Volgende artikel
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

1 reactie
  1. Dewi schreef:
    31 augustus 2022 om 1:07 pm

    Hoi Joor, dit recept ziet er heerlijk uit! denk je dat ik deze schotel een dag vantevoren kan maken?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.