JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
  • Geen reacties
Total
177
Shares
1
0
176
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten, maar liefst 30 gram per 100 gram! Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze lekkere loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo, deze snelle curry en licht pittige Bàhn mí en nu is het tijd voor Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip!

Een variant van deze Griekse pita’s bedacht ik eerder voor de scheurkalender 2020 van Brenda Kookt en ik vond deze combinatie zo makkelijk en lekker dat ik het het ultieme recept vond voor dit recept met Pulled Oats. Deze Finse vega-sensatie is gemaakt van haver , tuinbonen en erwten en vult heerlijk. Een ideale metgezel van de met tijm en oregano op smaak gebrachte groenten uit dit recept. Ik zeg: snel proberen!

Griekse pita's met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor Griekse pita’s met Pulled Oats voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • bakje Pulled Oats naturel
  • 1 rode ui
  • 100 gram ijsbergsla
  • 6-8 pitabroodjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram feta
  • peper en zout

Griekse pita's met Pulled Oats

Hoe maak je deze snelle, Griekse pita’s?

1. Snijd als eerste de kastanjechampignons met steeltjes in kwarten. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons in 6-8 minuten bruin en gaar. Voeg 1 minuut voor het eind van de baktijd het fijngesneden of geperste teentje knoflook, de oregano en de tijm toe.

2. Snijd in de tussentijd de paprika en aubergine in even grote stukken als de champignonkwarten. Voeg ze na de baktijd van de champignons samen met de Pulled Oats toe aan de pan en bak zo’n 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd vervolgens de rode ui in dunne, halve ringen en de ijsbergsla in dunne reepjes. Bak de pitabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Maak als laatste de fetadip door de komkommer te raspen en uit te laten lekken. Meng de komkommerrasp vervolgens met de crème fraîche in een kom en voeg ook het fijngesneden of geperste teentje knoflook toe. Voeg eventueel nog 1/2 eetlepel water toe om de crème fraîche wat vloeibaarder te maken. Verkruimel dan de feta erover en meng door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Snijd de pitabroodjes dan tot de helft open en vul ze met wat fetadip, uiringen, ijsbergsla en de groente-Pulled Oatsmix.

Serveer de Griekse pita’s met Pulled Oats samen met de overige fetadip.

Griekse pita's met Pulled Oats

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

1
0
176
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • pita
  • vega
Vorige artikel
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

  • 13 november 2019
Lees verder
Volgende artikel
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?