JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Griekse pita's met Pulled Oats
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

Total
238
Shares
17
0
221
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten, maar liefst 30 gram per 100 gram! Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze lekkere loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo, deze snelle curry en licht pittige Bàhn mí en nu is het tijd voor Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip!

Een variant van deze Griekse pita’s bedacht ik eerder voor de scheurkalender 2020 van Brenda Kookt en ik vond deze combinatie zo makkelijk en lekker dat ik het het ultieme recept vond voor dit recept met Pulled Oats. Deze Finse vega-sensatie is gemaakt van haver , tuinbonen en erwten en vult heerlijk. Een ideale metgezel van de met tijm en oregano op smaak gebrachte groenten uit dit recept. Ik zeg: snel proberen!

Griekse pita's met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor Griekse pita’s met Pulled Oats voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • bakje Pulled Oats naturel
  • 1 rode ui
  • 100 gram ijsbergsla
  • 6-8 pitabroodjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram feta
  • peper en zout

Griekse pita's met Pulled Oats

Hoe maak je deze snelle, Griekse pita’s?

1. Snijd als eerste de kastanjechampignons met steeltjes in kwarten. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons in 6-8 minuten bruin en gaar. Voeg 1 minuut voor het eind van de baktijd het fijngesneden of geperste teentje knoflook, de oregano en de tijm toe.

2. Snijd in de tussentijd de paprika en aubergine in even grote stukken als de champignonkwarten. Voeg ze na de baktijd van de champignons samen met de Pulled Oats toe aan de pan en bak zo’n 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd vervolgens de rode ui in dunne, halve ringen en de ijsbergsla in dunne reepjes. Bak de pitabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Maak als laatste de fetadip door de komkommer te raspen en uit te laten lekken. Meng de komkommerrasp vervolgens met de crème fraîche in een kom en voeg ook het fijngesneden of geperste teentje knoflook toe. Voeg eventueel nog 1/2 eetlepel water toe om de crème fraîche wat vloeibaarder te maken. Verkruimel dan de feta erover en meng door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Snijd de pitabroodjes dan tot de helft open en vul ze met wat fetadip, uiringen, ijsbergsla en de groente-Pulled Oatsmix.

Serveer de Griekse pita’s met Pulled Oats samen met de overige fetadip.

Griekse pita's met Pulled Oats

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

17
0
221
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • pita
  • vega
Vorige artikel
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

Lees verder
Volgende artikel
pompoentraybake met ras al hanout
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.