JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Je kunt me nog net niet ‘s nachts wakker maken voor guacamole, maar mijn liefde voor deze dip gaat wel heel erg ver. Hij is lekker bij nacho’s (liefst warm uit de oven met gesmolten kaas), op wraps, met (gerookte) zalm, ik ken eigenlijk weinig toepassingen waarin ik guacamole niet lekker vind. Maar eigenlijk is deze liefde wel wat raar. Tot enkele jaren terug moest ik niets hebben van avocado’s. Ik vond ze waterig, smakeloos en raar van structuur. Inmiddels weet ik dat je je liefde voor avocado’s een beetje moet sturen: neem verse, rijpe avocado’s (dan zijn ze meestal niet waterig), eet ze met wat zeezout en limoensap (dan zijn ze zeker niet smakeloos) en aan de structuur moet je gewoon wennen. In guacamole zijn ze in ieder geval onmisbaar.

Guacamole kun je op verschillende manieren maken en samenstellen. Toch is deze van oorsprong Zuid-Amerikaanse dipsaus altijd gemaakt van avocado, ui, tomaat en limoen. Kruiden, knoflook en andere toevoegingen zijn optioneel. Guacamole from scratch is the way to do it. Potjes guacamole uit de supermarkt benaderen bij lange na niet de smaak van versgemaakte guacamole. Dus hier het recept voor de zelfgemaakte versie van deze groene ‘smurrie’. Enjoy!

guacamole from scratch

Wat heb je nodig om een goed gevuld bakje van deze heerlijke groene dipsaus te maken?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat (waterige gedeelte eruit gehaald), in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 chilipepertje, klein gesneden
  • 1/2 bosje koriander (optioneel)
  • peper en (zee)zout

guacamole from scratch

Hoe maak je deze guacamole?

1. Start met de avocado’s. Halveer deze. Doe dit door je mes over de lengte in de avocado te steken tot aan de pit. Draai de avocado nu rond en houd de hand met het mes erin stil. Je hebt nu twee helften. Haal daarna de pit uit de ene helft. Maak met je mes horizontale en verticale sneden in het vruchtvlees van de avocado. Op deze manier krijg je blokjes. Schep nu met een lepel het vruchtvlees uit de avocado in een bak(je). Besprenkel met wat limoensap, avocadovruchtvlees verkleurt snel!

2. Prak vervolgensde avocadostukjes met een vork. Houd ze zo zo groot als jij dat lekker vindt. Ik vind het zelf lekker als de meeste stukjes mousseachtig zijn.

3. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en mix goed door elkaar. De koriander is optioneel, niet iedereen vindt dat kruid lekker.

4. Check nu de smaak van de guacamole. Voeg in ieder geval voldoende (zee)zout en peper toe. Wil je een frissere smaak? Voeg dan nog wat limoensap toe.

guacamole from scratch

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • guacamole
Vorige artikel
dadel-koffiecake
  • Zoet

Dadel-koffiecake (zonder al te veel suiker)

Lees verder
Volgende artikel
appelcake
  • Zoet

Appelcake zonder (geraffineerde) suiker

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.