JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
55
Shares
43
0
12
0
0

Soms mag ik – heel cool – nieuwe producten proberen voordat ze in de schappen liggen. Superleuk vind ik dat, zeker omdat ik altijd benieuwd ben naar nieuwe ingredienten en nieuwe uitdagingen. Dus toen SoFine mij vroeg of ik het allernieuwste product van hun hand wilde testen en daar een recept mee wilde maken, zei ik uiteraard geen nee. En dus staat er vandaag Oosterse zalm met asperges op het menu. En surprise: die zalm is geen echte zalm!

De nieuwste aanwinst van het SoFine-assortiment is namelijk deze SoFine-filet, salmon style. Een geheel plantaardig product dat eruitziet als zalm en – verrassend genoeg – ook best naar zalm smaakt. Heel eerlijk, ik vond het iets meer smaken naar zalm of tonijn uit blik in een zalmvorm, maar niet minder lekker. Bijkomend voordeel: deze salmon style-filets zijn gemaakt van 100% biologische soja en zijn rijk aan eiwitten. Ideaal dus als je een keer geen vis of vlees wil eten, maar wel je voedingsstoffen binnen wil krijgen. Dit bijzondere product vind je vanaf deze week in de winkels!

Uiteraard kun je onderstaand recept trouwens ook gewoon maken met gewone zalm, dus laat je niet weerhouden als je geen zin hebt in soja of vega-producten. Dit recept is net zo lekker!

Oh en wil je meer weten over mijn samenwerkingen en hoe ik deze uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer!

oosterse zalm met asperges

Wat heb je nodig voor deze Oosterse zalm met asperges voor 2 personen?

  • 1 pakje SoFish filets – salmon style of 2 echte zalmfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 eetlepels honing
  • sap van 1/2 limoen
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram eiernoedels
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Oosterse zalm met asperges

Hoe maak je deze lekkere, makkelijke maaltijd?

1. Haal de SoFish filets of de zalmfilets uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snijd of rasp de knoflook en de gember fijn. Mix de knoflook en gember vervolgens in een kommetje met de sojasaus, de ketjap manis, de honing en het sap van de limoen. Mix goed door elkaar.

3. Verhit 2 koekenpannen of een koekenpan en een wok op middelhoog vuur. Voeg aan de ene pan olijfolie toe en bak daarin de SoFishfilets volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking zo’n 9 minuten. Gebruik je gewone zalmfilet? Bak deze dan zo’n 3-4 minuten per kant.

4. Verhit in de tussentijd water in een grote kookpan en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna af.

5. Haal de houterige onderkant van de asperges door de asperges in je beide handen vast te pakken: de bovenkant van de asperges in je ene hand en de onderkant in de andere. Buig dan de asperge door: hij breekt af op de plek waar het houterige deel overgaat in het niet-houterige deel. Haal vervolgens de asperges kort door de saus en bak ze zo’n 5 minuten per kant in de tweede koekenpan. Bewaar de rest van de dressing.

6. Maak de borden op: eerst noedels, dan de asperges en als laatste de zalmfilets. Besprenkel beide borden met de rest van de dressing.

Oosterse zalm met asperges

43
0
12
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Feestdagen

7x paasrecept voor de paasbrunch

Lees verder
Volgende artikel
hummus met zoete aardappel
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Hummus met zoete aardappel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.