Pasta alla Norma

13 jan 2020 | Avondeten, Vegan, Vegetarisch

Yes! Ik deed mee aan de Swiepswapswoep van Mandy and More. Nooit van gehoord? In het kort: je meld je aan bij Mandy, wordt random gematcht aan een andere foodblogger en maakt een van diens recepten. Je mag daar een eigen twist aan geven, maar in ieder geval deel je een foto van het recept op Instagram. Ik werd gematcht aan Cooking Queens en na niet al te lang zoeken op hun site met heerlijke recepten koos ik voor deze Pasta alla Norma!

Deze pasta is namelijk heel makkelijk te maken, bevat aubergine (een ingrediënt waar ik echt te weinig mee kook, hoewel ik wel deze Auberginehapjes en Vegetarische pides met baharat met aubergine maakte. Maar snelle recepten met pasta zijn altijd een must, vandaar deze heerlijke, snelle en makkelijke Pasta Alla Norma!

Pasta alla Norma

Wat heb je nodig voor pasta alla Norma voor 4 personen?

  • 4 blikken tomaten in blik
  • 1 bakje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines
  • 350 gram penne
  • 10 zwarte olijven
  • peper en zout

Extra nodig: keukenmachine

Pasta alla Norma

Hoe maak je deze lekkere, vegetarische pasta met rode saus?

1. Doe de blikken tomaten samen met de helft van de takjes basilicum (inclusief steeltjes), de teentjes knoflook, de rode peper en de olijfolie in de keukenmachine en draai tot je een geheel hebt. Doe de saus vervolgens in een pan en warm op laag vuur op. De saus moet ongeveer met 1/3 indikken, dat duurt zo’n 20 minuten.

2. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Leg ze op een snijplank en bestrooi ze met wat zout. De aubergineplakken gaan vervolgens ‘zweten’. Draai ze dan om en doe hetzelfde met de andere kant van de plakken.

3. Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

4. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Haal met een keukenpapiertje het meeste zout van de aubergineplakken af en bestrijk ze vervolgens met een beetje olie. Gril de plakken op hoog vuur om en om totdat de aubergine gaar is en de plakken mooie grilstreepjes hebben. Snijd de plakken vervolgens in stukjes.

5. Schep de penne door de ingedikte saus en roer door. Meng er vervolgens de aubergineplakken doorheen.

Serveer de pasta alla Norma met de rest van de basilicum en in stukjes gesneden zwarte olijven.

Pasta alla NormaPasta alla Norma

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen