JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
pasta alla Norma
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta alla Norma

Total
7
Shares
5
0
2
0
0

Yes! Ik deed mee aan de Swiepswapswoep van Mandy and More. Nooit van gehoord? In het kort: je meld je aan bij Mandy, wordt random gematcht aan een andere foodblogger en maakt een van diens recepten. Je mag daar een eigen twist aan geven, maar in ieder geval deel je een foto van het recept op Instagram. Ik werd gematcht aan Cooking Queens en na niet al te lang zoeken op hun site met heerlijke recepten koos ik voor deze Pasta alla Norma!

Deze pasta is namelijk heel makkelijk te maken, bevat aubergine (een ingrediënt waar ik echt te weinig mee kook, hoewel ik wel deze Auberginehapjes en Vegetarische pides met baharat met aubergine maakte. Maar snelle recepten met pasta zijn altijd een must, vandaar deze heerlijke, snelle en makkelijke Pasta Alla Norma!

Pasta alla Norma

Wat heb je nodig voor pasta alla Norma voor 4 personen?

  • 4 blikken tomaten in blik
  • 1 bakje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines
  • 350 gram penne
  • 10 zwarte olijven
  • peper en zout

Extra nodig: keukenmachine

Pasta alla Norma

Hoe maak je deze lekkere, vegetarische pasta met rode saus?

1. Doe de blikken tomaten samen met de helft van de takjes basilicum (inclusief steeltjes), de teentjes knoflook, de rode peper en de olijfolie in de keukenmachine en draai tot je een geheel hebt. Doe de saus vervolgens in een pan en warm op laag vuur op. De saus moet ongeveer met 1/3 indikken, dat duurt zo’n 20 minuten.

2. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Leg ze op een snijplank en bestrooi ze met wat zout. De aubergineplakken gaan vervolgens ‘zweten’. Draai ze dan om en doe hetzelfde met de andere kant van de plakken.

3. Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

4. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Haal met een keukenpapiertje het meeste zout van de aubergineplakken af en bestrijk ze vervolgens met een beetje olie. Gril de plakken op hoog vuur om en om totdat de aubergine gaar is en de plakken mooie grilstreepjes hebben. Snijd de plakken vervolgens in stukjes.

5. Schep de penne door de ingedikte saus en roer door. Meng er vervolgens de aubergineplakken doorheen.

Serveer de pasta alla Norma met de rest van de basilicum en in stukjes gesneden zwarte olijven.

Pasta alla NormaPasta alla Norma

5
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Lees verder
Volgende artikel
boterkoek met gember
  • Zoet

Boterkoek met gember

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.