Pasta avocadopesto en champignons

23 jan 2019 | Avondeten, Vegan, Vegetarisch

Uiteraard heb ik ook enkele signature dishes: gerechtjes die ik vaker op tafel zet en die aangeven wat ik lekker vind en wat ik leuk vind om te koken. Niet heel verrassend zijn die recepten altijd zonder vlees, makkelijk te maken en zonder pakjes en zakjes. Zo staan deze oosterse garnalenburgers vaak bij ons of tafel. En dat geldt ook voor X. Deze pasta met avocadopesto is een van mijn nieuwste favoriete recepten.

Ik vind het vooral doordeweeks prettig als het avondeten snel en zonder al te veel poespas op tafel staat. En als je niet stad en land af hoeft te rijden voor de ingrediënten. Maar daarnaast vind ik ook dat die recepten wel wat bijzonderder mogen zijn dan een simpel AGV’tje (die V staat in mijn recepten dan natuurlijk voor ‘vega’ of ‘vis’). Deze avocadopesto – gecombineerd met pasta en gebakken champignons – is daar geen uitzondering op. Let wel op: je zit dankzij de avocado en de macadamianoten wel snel vol van dit gerecht. Niet te veel opscheppen dus. Enjoy!

avocadopesto

Wat heb je nodig voor deze pasta avocadopesto en champignons voor 2 personen?

  • 150 – 200 gram linguinepasta
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram macadamianoten
  • 1 teentje knoflook
  • minimaal 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • olijfolie
  • peper en zout

avocadopesto

Hoe maak je deze lekkere pastaschotel?

1. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag de boter en gebruik eventueel nog wat extra olijfolie.

2. Bak de champignons op laag vuur rustig bruin. Champignons moet je de tijd geven om te bruinen; laat ze dus rustig een tijdje op 1 kant liggen en roer niet. Zorg wel dat er genoeg olie of boter in de pan zit. Ik bak ze meestal in een combinatie van boter en olijfolie.

3. Kook vervolgens de linguine volgens de gebruiksaanwijzigingen op de verpakking.

4. Maak in de tussentijd de avocadopesto. Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado’s samen met het teentje knoflook, de macadamianoten en 2 eetlepels extra vergine olijfolie in een blender of keukenmachine.

5. Blend de avocadopesto totdat je een mooi zacht geheel hebt. Je zult eventueel nog wat extra vergine olijfolie moeten toevoegen.

6. Giet vervolgens de gekookte linguine af. Bewaar wel wat van het kookvocht! Ideaal voor als je pasta wat droog wordt.

7. Mix de avocadopesto door de linguine. Je zult wellicht niet alles gebruiken, de overgebleven avocadopesto is ook erg lekker op toast of op brood.

8. Maak de borden meteen op. Eerst de pasta met avocadopesto, dan de gebakken champignons. Serveer meteen.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen