JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta avocadopesto en champignons

Total
340
Shares
1
0
339
0
0

Uiteraard heb ik ook enkele signature dishes: gerechtjes die ik vaker op tafel zet en die aangeven wat ik lekker vind en wat ik leuk vind om te koken. Niet heel verrassend zijn die recepten altijd zonder vlees, makkelijk te maken en zonder pakjes en zakjes. Zo staan deze oosterse garnalenburgers vaak bij ons of tafel. En dat geldt ook voor X. Deze pasta met avocadopesto is een van mijn nieuwste favoriete recepten.

Ik vind het vooral doordeweeks prettig als het avondeten snel en zonder al te veel poespas op tafel staat. En als je niet stad en land af hoeft te rijden voor de ingrediënten. Maar daarnaast vind ik ook dat die recepten wel wat bijzonderder mogen zijn dan een simpel AGV’tje (die V staat in mijn recepten dan natuurlijk voor ‘vega’ of ‘vis’). Deze avocadopesto – gecombineerd met pasta en gebakken champignons – is daar geen uitzondering op. Let wel op: je zit dankzij de avocado en de macadamianoten wel snel vol van dit gerecht. Niet te veel opscheppen dus. Enjoy!

avocadopesto

Wat heb je nodig voor deze pasta avocadopesto en champignons voor 2 personen?

  • 150 – 200 gram linguinepasta
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram macadamianoten
  • 1 teentje knoflook
  • minimaal 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • olijfolie
  • peper en zout

avocadopesto

Hoe maak je deze lekkere pastaschotel?

1. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag de boter en gebruik eventueel nog wat extra olijfolie.

2. Bak de champignons op laag vuur rustig bruin. Champignons moet je de tijd geven om te bruinen; laat ze dus rustig een tijdje op 1 kant liggen en roer niet. Zorg wel dat er genoeg olie of boter in de pan zit. Ik bak ze meestal in een combinatie van boter en olijfolie.

3. Kook vervolgens de linguine volgens de gebruiksaanwijzigingen op de verpakking.

4. Maak in de tussentijd de avocadopesto. Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado’s samen met het teentje knoflook, de macadamianoten en 2 eetlepels extra vergine olijfolie in een blender of keukenmachine.

5. Blend de avocadopesto totdat je een mooi zacht geheel hebt. Je zult eventueel nog wat extra vergine olijfolie moeten toevoegen.

6. Giet vervolgens de gekookte linguine af. Bewaar wel wat van het kookvocht! Ideaal voor als je pasta wat droog wordt.

7. Mix de avocadopesto door de linguine. Je zult wellicht niet alles gebruiken, de overgebleven avocadopesto is ook erg lekker op toast of op brood.

8. Maak de borden meteen op. Eerst de pasta met avocadopesto, dan de gebakken champignons. Serveer meteen.

1
0
339
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • diner
  • pasta
  • pesto
Vorige artikel
chiacake
  • Ontbijt
  • Zoet

Chiacake uit Modern Baking van Donna Hay

Lees verder
Volgende artikel
portebelloburger
  • Avondeten

Halloumiburger op portobellobroodje

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.