Na het doorslaande succes van mijn ‘gnocchi and cheese’ met verstopte groenten dacht ik, ik ga eens even door op deze ingeslagen weg 🙂 Niet om daar eeuwig te blijven trouwens, de recepten die hierna op de planning staan, lijken weer helemaal niet op deze 2 recepten (denk aan: rokerige champignons, met mashed avo en zoetzure rode kool op een tortilla of gepickelde rode ui. Maar voor nu houd ik het bij deze pasta roe saus met verstopte groenten.
Groenten verstoppen in een pastasaus is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Mits je overall saus maar een rode kleur blijft houden en niet te veel naar die andere groenten smaakt. Is mijn mening trouwens 🙂 Hier werkt dat prima. Deze saus ging er zowel bij ons, als mijn ouders, als mijn 2 dames in als zoete koek. Ideaal, want als je deze ovenschotel met zn vieren opeet, dan krijgt iedereen een behoorlijke hoeveelheid groenten binnen. In totaal bevat deze pastaschotel ongeveer 1,5 kilo groenten 🙈 Ja echt! Hij vult ook wel goed moet ik zeggen, dus bewaar zeker nog iets voor de lunch de dag erna mochten jullie het niet helemaal opkrijgen. En, tot en met stap 9 kun je deze schotel helemaal van tevoren voorbereiden. Klinkt goed, niet?
Wat heb je nodig voor deze pasta rode saus met verstopte groenten voor 4 personen?
- 300 gram penne
- 600 gram zoete aardappel
- 2 puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 takje salie
- 1 groot blik tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 350 gram pastasaus of 1 blik tomatenblokjes
- bosje verse baslicium
- 1 grote mozzarellabol
- olie om in te bakken
- peper en zout
Hoe maak je deze makkelijke pasta boordevol groenten?
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten gaar.
- Snijd de puntpaprika’s in stukjes. Snipper de ui. Snijd de blaadjes van het takje salie klein.
- Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin wat olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin vervolgens de ui, liefst totdat deze een klein beetje karameliseert (dat geeft zoveel smaak!). Voeg dan de tomatenpuree en de salie toe en bak dit 1-2 minuten. Voeg dan de paprika, zoete aardappel, sojasaus, wittewijnazijn en pastasaus (of tomatenblokjes) toe. Vul van die laatste het glas of blik met ongeveer 200ml water en voeg dat dan ook toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de puntpaprika gaar is.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Blend dan de groenten tot een dikke pastasaus. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd vervolgens de basilicum grof en voeg 2/3 toe aan de pastasaus. Rasp 2/3 van de mozzarella grof.
- Meng als laatste de penne door de pastasaus en voeg hier de geraspte mozzarella aan toe.
- Verwarm de ovenschotel vervolgens in de oven tot gewenste warmte en verdeel de rest van de mozzarella en basilicum er vlak voor het serveren overheen.
0 reacties