JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
pasta rode saus met verstopte groenten1
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
  • Geen reacties
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Na het doorslaande succes van mijn ‘gnocchi and cheese’ met verstopte groenten dacht ik, ik ga eens even door op deze ingeslagen weg 🙂 Niet om daar eeuwig te blijven trouwens, de recepten die hierna op de planning staan, lijken weer helemaal niet op deze 2 recepten (denk aan: rokerige champignons, met mashed avo en zoetzure rode kool op een tortilla of gepickelde rode ui. Maar voor nu houd ik het bij deze pasta roe saus met verstopte groenten.

Groenten verstoppen in een pastasaus is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Mits je overall saus maar een rode kleur blijft houden en niet te veel naar die andere groenten smaakt. Is mijn mening trouwens 🙂 Hier werkt dat prima. Deze saus ging er zowel bij ons, als mijn ouders, als mijn 2 dames in als zoete koek. Ideaal, want als je deze ovenschotel met zn vieren opeet, dan krijgt iedereen een behoorlijke hoeveelheid groenten binnen. In totaal bevat deze pastaschotel ongeveer 1,5 kilo groenten 🙈 Ja echt! Hij vult ook wel goed moet ik zeggen, dus bewaar zeker nog iets voor de lunch de dag erna mochten jullie het niet helemaal opkrijgen. En, tot en met stap 9 kun je deze schotel helemaal van tevoren voorbereiden. Klinkt goed, niet?

pasta rode saus met verstopte groenten1

Wat heb je nodig voor deze pasta rode saus met verstopte groenten voor 4 personen?

  • 300 gram penne
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 takje salie
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 350 gram pastasaus of 1 blik tomatenblokjes
  • bosje verse baslicium
  • 1 grote mozzarellabol
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
pasta rode saus met verstopte groenten2

Hoe maak je deze makkelijke pasta boordevol groenten?

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de puntpaprika’s in stukjes. Snipper de ui. Snijd de blaadjes van het takje salie klein.
  4. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin wat olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin vervolgens de ui, liefst totdat deze een klein beetje karameliseert (dat geeft zoveel smaak!). Voeg dan de tomatenpuree en de salie toe en bak dit 1-2 minuten. Voeg dan de paprika, zoete aardappel, sojasaus, wittewijnazijn en pastasaus (of tomatenblokjes) toe. Vul van die laatste het glas of blik met ongeveer 200ml water en voeg dat dan ook toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de puntpaprika gaar is.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Blend dan de groenten tot een dikke pastasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd vervolgens de basilicum grof en voeg 2/3 toe aan de pastasaus. Rasp 2/3 van de mozzarella grof.
  8. Meng als laatste de penne door de pastasaus en voeg hier de geraspte mozzarella aan toe.
  9. Verwarm de ovenschotel vervolgens in de oven tot gewenste warmte en verdeel de rest van de mozzarella en basilicum er vlak voor het serveren overheen.
pasta rode saus 1
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
Lees verder
Volgende artikel
Snelle romige pasta met paprikasaus1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.