Quiche Caprese

29 jan 2019 | Avondeten

Sommige ideeën voor het avondeten ontstaan echt uit het niets. Zoals het idee voor deze quiche Caprese. Zoals zoveel mensen ben ik fan van deze typisch Italiaanse smaakcombinatie (je kunt het ook zien aan dit populaire taartje Caprese. Ik had wel weer eens zin in een gerechtje met basilicum, tomaat en mozzarella. Op mijn werk kreeg ik vorige week een rol quichedeeg mee om te proberen en zo was het idee ineens geboren en stond nog dezelfde avond deze quiche Caprese op tafel.

Volgens mij staan er ook nog weinig quiches op mijn blog en dat terwijl ik er zo’n fan van ben! Vriendlief trouwens wat minder, wat ook 1 van de redenen kan zijn dat deze kooktechniek redelijk weinig voorkomt op deze site. Maar goed, ik ben van plan om daar verandering in te brengen en de komende tijd vaker een quicherecept online te zetten. Wat zouden jullie daarvan vinden?

quiche Caprese

Wat heb je nodig voor 1 quiche Caprese?

  • 1 rol quichedeeg of 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
  • 1 bakje mozzarellaballetjes
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • evt paneermeel
  • peper en zout

Extra nodig: springvorm van 24 cm

Quiche Caprese

Hoe maak je deze makkelijke quiche?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet ‘m goed in.

2. Halveer de cherrytomaten en scheur de helft van de basilicum in stukjes. Snijd de mozzarellaballetjes doormidden (je kunt ook 1 grote bol mozzarella gebruiken: scheur dan 1 helft in kleine stukjes)

2. Klop de eieren los in een kom. Voeg vervolgens de ricotta toe en mix tot 1 geheel. Je blijft nog kleine klontjes zien van de ricotta, dat is niet erg. Roer de geraspte kaas door de ricottamix. Voeg dan de gehalveerde mozzarellaballetjes toe, net als de helft van de tomaten en de kleine stukjes basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

3. Bekleed de springvorm met het deeg. Zorg dat je de randen wat hoog laat staan. Strooi eventueel wat paneelmeel over de bodem om een te natte bodem te voorkomen.

4. Giet de eiermix in de vorm en verdeel vervolgens de andere helft van de tomaten en de mozzarella over de quiche. Vouw eventueel het quichedeeg wat over de vorm heen.

5. Bak de quiche in 50-55 minuten in de oven totdat deze helemaal gaar is. Haal dan uit de oven en strooi de overgebleven basilicum eroverheen.

Serveer de quiche warm of koud.

quiche Caprese

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen