JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
856
Shares
1
0
855
0
0

Sommige ideeën voor het avondeten ontstaan echt uit het niets. Zoals het idee voor deze quiche Caprese. Zoals zoveel mensen ben ik fan van deze typisch Italiaanse smaakcombinatie (je kunt het ook zien aan dit populaire taartje Caprese. Ik had wel weer eens zin in een gerechtje met basilicum, tomaat en mozzarella. Op mijn werk kreeg ik vorige week een rol quichedeeg mee om te proberen en zo was het idee ineens geboren en stond nog dezelfde avond deze quiche Caprese op tafel.

Volgens mij staan er ook nog weinig quiches op mijn blog en dat terwijl ik er zo’n fan van ben! Vriendlief trouwens wat minder, wat ook 1 van de redenen kan zijn dat deze kooktechniek redelijk weinig voorkomt op deze site. Maar goed, ik ben van plan om daar verandering in te brengen en de komende tijd vaker een quicherecept online te zetten. Wat zouden jullie daarvan vinden?

quiche Caprese

Wat heb je nodig voor 1 quiche Caprese?

  • 1 rol quichedeeg of 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
  • 1 bakje mozzarellaballetjes
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • evt paneermeel
  • peper en zout

Extra nodig: springvorm van 24 cm

Quiche Caprese

Hoe maak je deze makkelijke quiche?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet ‘m goed in.

2. Halveer de cherrytomaten en scheur de helft van de basilicum in stukjes. Snijd de mozzarellaballetjes doormidden (je kunt ook 1 grote bol mozzarella gebruiken: scheur dan 1 helft in kleine stukjes)

2. Klop de eieren los in een kom. Voeg vervolgens de ricotta toe en mix tot 1 geheel. Je blijft nog kleine klontjes zien van de ricotta, dat is niet erg. Roer de geraspte kaas door de ricottamix. Voeg dan de gehalveerde mozzarellaballetjes toe, net als de helft van de tomaten en de kleine stukjes basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

3. Bekleed de springvorm met het deeg. Zorg dat je de randen wat hoog laat staan. Strooi eventueel wat paneelmeel over de bodem om een te natte bodem te voorkomen.

4. Giet de eiermix in de vorm en verdeel vervolgens de andere helft van de tomaten en de mozzarella over de quiche. Vouw eventueel het quichedeeg wat over de vorm heen.

5. Bak de quiche in 50-55 minuten in de oven totdat deze helemaal gaar is. Haal dan uit de oven en strooi de overgebleven basilicum eroverheen.

Serveer de quiche warm of koud.

quiche Caprese

1
0
855
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Healthy & Happy
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

Lees verder
Volgende artikel
plaattaart al tonno
  • Avondeten

Plaattaart al tonno

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.