JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Quiche Caprese

Total
813
Shares
1
0
812
0
0

Sommige ideeën voor het avondeten ontstaan echt uit het niets. Zoals het idee voor deze quiche Caprese. Zoals zoveel mensen ben ik fan van deze typisch Italiaanse smaakcombinatie (je kunt het ook zien aan dit populaire taartje Caprese. Ik had wel weer eens zin in een gerechtje met basilicum, tomaat en mozzarella. Op mijn werk kreeg ik vorige week een rol quichedeeg mee om te proberen en zo was het idee ineens geboren en stond nog dezelfde avond deze quiche Caprese op tafel.

Volgens mij staan er ook nog weinig quiches op mijn blog en dat terwijl ik er zo’n fan van ben! Vriendlief trouwens wat minder, wat ook 1 van de redenen kan zijn dat deze kooktechniek redelijk weinig voorkomt op deze site. Maar goed, ik ben van plan om daar verandering in te brengen en de komende tijd vaker een quicherecept online te zetten. Wat zouden jullie daarvan vinden?

quiche Caprese

Wat heb je nodig voor 1 quiche Caprese?

  • 1 rol quichedeeg of 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
  • 1 bakje mozzarellaballetjes
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • evt paneermeel
  • peper en zout

Extra nodig: springvorm van 24 cm

Quiche Caprese

Hoe maak je deze makkelijke quiche?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet ‘m goed in.

2. Halveer de cherrytomaten en scheur de helft van de basilicum in stukjes. Snijd de mozzarellaballetjes doormidden (je kunt ook 1 grote bol mozzarella gebruiken: scheur dan 1 helft in kleine stukjes)

2. Klop de eieren los in een kom. Voeg vervolgens de ricotta toe en mix tot 1 geheel. Je blijft nog kleine klontjes zien van de ricotta, dat is niet erg. Roer de geraspte kaas door de ricottamix. Voeg dan de gehalveerde mozzarellaballetjes toe, net als de helft van de tomaten en de kleine stukjes basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

3. Bekleed de springvorm met het deeg. Zorg dat je de randen wat hoog laat staan. Strooi eventueel wat paneelmeel over de bodem om een te natte bodem te voorkomen.

4. Giet de eiermix in de vorm en verdeel vervolgens de andere helft van de tomaten en de mozzarella over de quiche. Vouw eventueel het quichedeeg wat over de vorm heen.

5. Bak de quiche in 50-55 minuten in de oven totdat deze helemaal gaar is. Haal dan uit de oven en strooi de overgebleven basilicum eroverheen.

Serveer de quiche warm of koud.

quiche Caprese

1
0
812
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Healthy & Happy
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

Lees verder
Volgende artikel
plaattaart al tonno
  • Avondeten

Plaattaart al tonno

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.