JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
98K
Shares
28
0
98K
0
0

Als ik nadenk over wat ik zal maken voor een kerstdiner, of ieder ander diner voor andere mensen, dan zorg ik altijd dat er minimaal 1 gerecht bij zit dat ik zo uit mijn mouw ‘schudt’. Dat betekent niet dat het niet een lekker gerecht is overigens. Ik vind namelijk dat je als kok bij een diner ook zelf lekker aan tafel moet kunnen zitten en dat je de hele avond in de keuken staan zonde is van je gezelschap. Dus bedacht ik dit heerlijke, makkelijke en simpele voorgerecht: taartje Caprese. Gegarandeerd een succes op tafel!

Superhandig voor deze taartjes is trouwens, geloof het of niet, deze hamburgerpers! Ik gebruik zo’n pers altijd als ik een taartje Caprese op tafel wil zetten. Je bouwt het taartje dan veel makkelijker op. Of gebruik een hoge uitsteekring zodat je de taartjes helemaal in de ring op kunt bouwen!

Dit taartje voldoet heel goed aan die eis: het is makkelijk te maken, je kunt het een uur van tevoren maken en in de koelkast laten staan (voeg dan de dressing en de pijnboompitjes nog niet toe en laat de ring om het taartje heen staan) en omdat het smaken bevat die bijna iedereen wel lust. Ideaal. Zeker als je die avond nog andere gerechten op de menukaart hebt staan waar je extra aandacht aan wilt besteden, zonder dat de rest van je diner afgeraffeld overkomt. Daarom vandaag deel 1 van ’10 days to Christmas’: dit taartje Caprese. Enjoy!

capresetaart 7

Wat heb je nodig voor 2 taartjes voor 2 personen**?

  • 4 tomaten, in stukjes van 1/2 cm bij 1/2 cm
  • 2 bolletjes mozzarella, in schijfjes
  • 2 avocado’s, in blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm
  • 30 gram basilicum (2 bakjes)
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • peper
  • handje pijnboompitjes
  • extra vergine olijfolie
  • 2 steekringen van 9 cm

** dit is een best groot voorgerecht. Je kunt hier ook 4 kleine taartjes van maken. Gebruik dan steekringen van 5 cm.

capresetaartje

Hoe maak je deze heerlijk lichte taartjes?

1. Doe de basilicum, de knoflook en een snuf zeezout in de keukenmachine en doe hier 1 eetlepel olijfolie bij. Laat de keukenmachine draaien totdat de basilicum klein is. Je kunt hier ook een blender of een vijzel voor gebruiken. Schenk er olijfolie bij totdat je een smeuiig sausjes krijgt. Breng op smaak met peper en (eventueel) zout.

2. Zet de steekringen elk op het bordje dat je wil gebruiken. Schep ongeveer 2 eetlepels tomatenblokjes in iedere ring en druk goed aan met de achterkant van de lepel. Breng op smaak met peper en zout.

3. Doe daarna de avocadoblokjes in de steekring, net zoveel totdat je een mooie laag hebt die de tomatenblokjes helemaal bedekt. Druk ook deze laag aan met de achterkant van je lepel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Doe vervolgens de derde laag in de ring: de mozzarellaschijfjes. Zorg dat je geen avacadostukjes meer kunt zien. Breng ook de mozzarella op smaak met wat peper en zout. Laat de taartjes met de ring eromheen staan.

5. Verwarm een heel klein beetje olie in een koekenpan en doe daar de pijnboompitjes bij totdat ze bruin zijn en lekker gaan ruiken.

6. Haal de ringen van de taartjes af, lepel er de basilicumdressing overheen en garneer de taartjes met de pijnboompitjes.

capresetaartjecapresetaartje

28
0
98K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • mozzarella
  • tomaat
Vorige artikel
aardappelschotel met pindasaus
  • Avondeten

Aardappel – spitskoolschotel met zelfgemaakte pindasaus

Lees verder
Volgende artikel
crostini's met herfstpaddenstoelen
  • Borrel
  • Feestdagen

Crostini’s met herfstpaddenstoelen, salie en knoflook

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

2 reacties
  1. Liesbet schreef:
    28 november 2019 om 9:25 pm

    Ik heb maar 1 uitsteekring. Kan ik dit gerecht 1 voor 1 maken en dan zonder ring bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      9 december 2019 om 1:32 pm

      Hi Liesbet, dat hangt ervan af hoe lang je de taartjes wil laten staan. Ik denk dat ze een beetje inzakken als je ze te lang laat staan, maar een uurtje van tevoren zou wel moeten lukken 🙂 Leuk dat je ze wil gaan maken!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.