JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

  • 7 december 2021
  • Geen reacties
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Tijd voor een lekker makkelijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook heel snel op tafel. Ik had namelijk zin in een snel lunchgerecht en kon op mijn drukke werkdag niet lang achter de potten en pannen staan. Het was uiteindelijk veel te veel als lunch, maar lekker was het zeker!

Toen ik naar de supermarkt liep, bedacht ik dat ik zin had in wat warms, zachts en romig. En dan kom ik vaak automatisch bij gnocchi uit. Wat vind ik die deegballetjes toch heerlijk. Meestal eet ik ze met tomatensaus, zoals deze romige gnocchi met venkelzaadjes. Maar nu wilde ik wat anders. En omdat ik ook lekker wat groenten wilde eten, kwam ik uit bij spinazie en shiitake.

Het resultaat is echt lekker, lekker makkelijk en zowel lekker als lunch als avondeten. Snel proberen!

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1

Wat heb je nodig voor deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei voor 2 personen?

  • 1 pak gnocchi
  • 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram shiitake
  • 300 gram spinazie
  • 2 eieren
  • klein handje verse dille, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei2

Hoe maak je deze makkelijke maaltijd met gnocchi?

  1. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en spoel af met koud water.
  2. Doe in de tussentijd de boter en olie in een grote koekenpan, zet de pan op middelhoog vuur. Snijd de shiitake in grote stukken en voeg ze toe aan de pan als de boter begint te borrelen. Bak de shiitake bruin.
  3. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.
  4. Verwarm in de tussentijd een grote en een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Bak in de grote koekenpan de gnocchi goudbruin en in de kleine koekenpan de eieren.
  6. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe aan de pan met de spinazie als alle spinazie geslonken is. Voeg ook de helft van de dille toe. Bak 1 – 2 minuten mee.
  7. Zet het vuur zacht en voeg dan de roomkaas en de kookroom toe. Roer goed om.
  8. Voeg dan de gebakken gnocchi toe en schep alles om. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de gnocchi met de rest van de verse dille en de gebakken eieren.
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei3
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Parelcouscous met pesto2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Parelcouscous met pesto en zoetzure ui

  • 30 november 2021
Lees verder
Volgende artikel
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

  • 28 december 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.