JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Tijd voor een lekker makkelijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook heel snel op tafel. Ik had namelijk zin in een snel lunchgerecht en kon op mijn drukke werkdag niet lang achter de potten en pannen staan. Het was uiteindelijk veel te veel als lunch, maar lekker was het zeker!

Toen ik naar de supermarkt liep, bedacht ik dat ik zin had in wat warms, zachts en romig. En dan kom ik vaak automatisch bij gnocchi uit. Wat vind ik die deegballetjes toch heerlijk. Meestal eet ik ze met tomatensaus, zoals deze romige gnocchi met venkelzaadjes. Maar nu wilde ik wat anders. En omdat ik ook lekker wat groenten wilde eten, kwam ik uit bij spinazie en shiitake.

Het resultaat is echt lekker, lekker makkelijk en zowel lekker als lunch als avondeten. Snel proberen!

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1

Wat heb je nodig voor deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei voor 2 personen?

  • 1 pak gnocchi
  • 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram shiitake
  • 300 gram spinazie
  • 2 eieren
  • klein handje verse dille, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei2

Hoe maak je deze makkelijke maaltijd met gnocchi?

  1. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en spoel af met koud water.
  2. Doe in de tussentijd de boter en olie in een grote koekenpan, zet de pan op middelhoog vuur. Snijd de shiitake in grote stukken en voeg ze toe aan de pan als de boter begint te borrelen. Bak de shiitake bruin.
  3. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.
  4. Verwarm in de tussentijd een grote en een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Bak in de grote koekenpan de gnocchi goudbruin en in de kleine koekenpan de eieren.
  6. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe aan de pan met de spinazie als alle spinazie geslonken is. Voeg ook de helft van de dille toe. Bak 1 – 2 minuten mee.
  7. Zet het vuur zacht en voeg dan de roomkaas en de kookroom toe. Roer goed om.
  8. Voeg dan de gebakken gnocchi toe en schep alles om. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de gnocchi met de rest van de verse dille en de gebakken eieren.
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei3
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Makkelijke tulband1
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

Lees verder
Volgende artikel
toetje met mango en bitterkoekjes
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.