JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Total
32
Shares
0
0
32
0
0

Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en nu is het tijd voor de snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes!

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Gezond lunchen hoeft niet lastig of moeilijk te zijn, dat bewijst deze snelle gnocchi wel. Hij staat namelijk binnen 10 minuten op tafel (ja echt!), is heerlijk warm en zacht en romig én bevat lekker wat groenten. Zo heb je al een heel deel van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten al binnen bij de lunch!

Ik wil proberen om wat vaker met wat minder bekende en gebruikte kruiden te gaan koken. Vooral omdat dat bijzondere smaken oplevert die gerechten net even anders dan anders maken. Voor deze gnocchi koos ik voor venkelzaadjes. Heerlijk anijsachtig smakende zaadjes die heel fijn passen bij de tomaten en de courgette in dit gerecht. Probeer maar!

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Wat heb je nodig voor deze snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes voor 2 personen?

  • 1 pak gnocchi
  • 1 ui
  • een teentje knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 bosje verse basilicum
  • een theelepel venkelzaadjes
  • blik tomatenpolpa (of tomatenstukjes)
  • 2 flinke eetlepels ricotta
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Hoe maak je deze snelle lunch of avondeten?

  1. Bereid de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd of per de knoflook fijn.
  3. Verwarm een grote koekenpan met daarin wat olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Snijd de courgette in kwarten. Snijd de basilicum grof. Bewaar wat blaadjes voor de garnering.
  5. Voeg de venkelzaadjes en de courgettestukjes toe aan de pan en bak kort door. Voeg dan de tomatenpulpa en de ricotta toe. Breng aan de kook en laat zachtjes enkele minuten pruttelen totdat de courgette beetgaar is.
  6. Voeg dan de gnocchi toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de achtergehouden blaadjes basilicum.
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
0
0
32
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
salade met blauwekaasdressing en avocado
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Lees verder
Volgende artikel
Simpele tomatensalade met burrata1
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.