Salade met halloumi in hot honey

8 mrt 2023 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Heb je mijn stories op Instagram gevolgd gisteren? Ik gaf daar een inkijkje in hoe ik recepten ontwikkel. Dat gebeurt altijd als eerste in mijn hoofd of met een rondje koelkast: wat ligt er nog en wat moet er op? ⁠Ik bedacht op die manier deze heerlijke salade met halloumi in hot honey.

Als ik een fijne combinatie heb bedacht, voer ik het idee gewoon uit. Want koken is proberen en zéker niet te bang zijn om te falen. Ja dan eet je een keer wat minder lekker als iets niet helemaal wordt zoals je van tevoren dacht. Weet je voor een volgende keer weer dat die combinatie van smaken en texturen niet werkt 😊⁠

In mijn hoofd bedacht ik deze combinatie en die is absoluut lekker genoeg om met jullie te delen. Sla deze post op zodat je deze heerlijke salade binnenkort kunt maken 😍⁠

salade met halloumi in hot honey1

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 pakje halloumi⁠
  • beetje olijfolie om in te bakken⁠
  • 1/2 rode peper⁠
  • 4 eetlepels honing⁠
  • snuf zout⁠
  • 100 gram spinazie
  • 1 avocado
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 1/2 rode ui
  • peper en zout
Salade met halloumi in hot honey2

Hoe maak je deze salade met halloumi in hot honey?

  1. Snijd de halloumi in blokjes. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de halloumiblokjes enkele minuten. ⁠
  2. Snijd in de tussentijd de rode peper klein en voeg toe. Voeg de honing na een paar minuten toe en zet het vuur lager. Laat 10 – 15 minuten doorbakken totdat de halloumiblokjes goudbruin zijn. ⁠
  3. Snijd in de tussentijd de avocado in schijfjes. Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Snipper de ui. ⁠
  4. Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel hierover de avocado, de sinaasappel en de ui. ⁠
  5. Verdeel hierover de halloumiblokjes in hot honey. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Salade met spinazie en sinaasappel
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen