Snelle gnocchi met pesto en zalm

23 sep 2021 | Avondeten

Wie me op Instagram volgt weet dat ik in april samen met vriendlief voor het eerst sinds meer dan 2,5 jaar lang op vakantie ging. Daar waren we flink aan toe, to say the least 🙂 Maar ook op vakantie kon ik uiteraard niet stilzitten en nog mooier: de AirBnB waar we zaten leende zich ook heel goed voor foodfotografie. Maar omdat we maar 2 kleine gaspitjes hadden, konden we niet te ingewikkeld koken. Een van de dingen die ik op tafel zette, was daarom deze heel snelle gnocchi met pesto en zalm. Superlekker!

In plaats van echte zalm gebruikte ik de nieuwste aanwinst van het SoFine-assortiment: een SoFine-filet, salmon style. Een geheel plantaardig product dat eruitziet als zalm en – verrassend genoeg – ook best naar zalm smaakt. Uiteraard kun je onderstaand recept trouwens ook gewoon maken met gewone zalm, dus laat je niet weerhouden als je geen zin hebt in soja of vega-producten. Dit recept is net zo lekker!

Oh en wil je meer weten over mijn samenwerkingen en hoe ik deze uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer!!

snelle gnocchi met pesto

Wat heb je nodig voor deze snelle gnocchi met pesto voor 2 personen?

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 pak gnocchi
  • 50-75 ml kookroom
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • 2 zalmfilets
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

snelle gnocchi met pesto

Hoe maak je dit snelle en simpele hoofdgerecht?

1. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui zo’n 2-3 minuten.

2. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3. Voeg de courgette toe en bak 2-3 minuten. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe. Laat steeds slinken voordat je een nieuwe hand toevoegt.

4. Voeg dan de kookroom en de pesto toe en laat zo’n 4-5 minuten op laag vuur doorpruttelen. Voeg eventueel wat water toe.

5. Verwarm in de tussentijd een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de SoFine-filets volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in 9 minuten bruin. Gebruik je echte zalm? Bak deze dan zo’n 3-4 minuten per kant.

6. Schep de gare gnocchi bij de groenten in de pan, roer kort door en warm een beetje op. Voeg eventueel wat kookwater van de gnocchi toe als je saus te droog is.

Serveer de gnocchi met de zalm bovenop.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen