Thaise viskoekjes

11 mei 2021 | Avondeten, Borrel, Lunch

Ik ben gek op Thais eten. Niet zozeer omdat het vaak pittig eten is, maar wel omdat er veel groente en lekkere sausjes in gebruikt wordt. Vooral de combinatie rode peper, limoen, vissaus en suiker vind ik een heel fijne combinatie. Maar ook het gebruik van gember en citroengras vind ik fijn aan deze keuken. Ik heb nog niet een echt lekkere Thai kunnen vinden in de buurt, hoewel Happyhappyjoyjoy in Amsterdam waar ik dit weekend was en waar ik binnenkort een review over op de site zet wel een goede kans maakt en waar ik heerlijke Thaise viskoekjes proefde.

Deze viskoekjes hebben alle voor mij echt Thaise smaken in zich en ik maak ze dan ook best vaak. Ik haalde het recept ooit uit de Allerhande en bewerkte het naar mijn eigen smaak. Ze zijn vooral erg lekker met een dipsausje van rode peper, knoflook, limoen, vissaus en bruine suiker. Jammie! Enjoy!

Thaise viskoekjes

Wat heb je nodig voor 6 Thaise viskoekjes?

* 300 gram kabeljauwfilet
* een ei
* 1 teentje knoflook
* een eetlepel vissaus
* 1 eetlepel bloem
* 1 theelepel citroengraskruiden
* 1/4 theelepel gemberkruiden
* rasp van 1 limoen
* 1/2 rode peper, in kleine stukjes gesneden
* peper en zout

Thaise viskoekjes

Hoe maak je deze heerlijke viskoekjes?

1. Doe de kabeljauwfilet, het ei, het teentje knoflook, de vissaus, het citroengras, de gember en de bloem in de keukenmachine. Mix dit totdat het een zachte massa is. Is de mix nog te nat? Voeg dan nog wat bloem toe.

2. Roer de rode peper en de rasp van de limoen door de mix. Voeg ook peper en zout toe. Wees vooral niet te zuinig met het zout.

3. Vorm daarna met natte handen 6 balletjes van de mix. Druk ze plat op een bord en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de viskoekjes op kunnen stijven.

4. Verwarm vervolgens olie in een koekenpan en bak de viskoekjes ongeveer 3 minuten per kant bruin. Serveer de viskoekjes met een dipsaus van 1 eetlepel vissaus, 1/2 rode peper in kleine stukjes, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel limoensap en bruine suiker naar smaak.

Thaise viskoekjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen