JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Thaise viskoekjes
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Total
30
Shares
0
0
30
0
0

Ik ben gek op Thais eten. Niet zozeer omdat het vaak pittig eten is, maar wel omdat er veel groente en lekkere sausjes in gebruikt wordt. Vooral de combinatie rode peper, limoen, vissaus en suiker vind ik een heel fijne combinatie. Maar ook het gebruik van gember en citroengras vind ik fijn aan deze keuken. Ik heb nog niet een echt lekkere Thai kunnen vinden in de buurt, hoewel Happyhappyjoyjoy in Amsterdam waar ik dit weekend was en waar ik binnenkort een review over op de site zet wel een goede kans maakt en waar ik heerlijke Thaise viskoekjes proefde.

Deze viskoekjes hebben alle voor mij echt Thaise smaken in zich en ik maak ze dan ook best vaak. Ik haalde het recept ooit uit de Allerhande en bewerkte het naar mijn eigen smaak. Ze zijn vooral erg lekker met een dipsausje van rode peper, knoflook, limoen, vissaus en bruine suiker. Jammie! Enjoy!

Thaise viskoekjes

Wat heb je nodig voor 6 Thaise viskoekjes?

* 300 gram kabeljauwfilet
* een ei
* 1 teentje knoflook
* een eetlepel vissaus
* 1 eetlepel bloem
* 1 theelepel citroengraskruiden
* 1/4 theelepel gemberkruiden
* rasp van 1 limoen
* 1/2 rode peper, in kleine stukjes gesneden
* peper en zout

Thaise viskoekjes

Hoe maak je deze heerlijke viskoekjes?

1. Doe de kabeljauwfilet, het ei, het teentje knoflook, de vissaus, het citroengras, de gember en de bloem in de keukenmachine. Mix dit totdat het een zachte massa is. Is de mix nog te nat? Voeg dan nog wat bloem toe.

2. Roer de rode peper en de rasp van de limoen door de mix. Voeg ook peper en zout toe. Wees vooral niet te zuinig met het zout.

3. Vorm daarna met natte handen 6 balletjes van de mix. Druk ze plat op een bord en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de viskoekjes op kunnen stijven.

4. Verwarm vervolgens olie in een koekenpan en bak de viskoekjes ongeveer 3 minuten per kant bruin. Serveer de viskoekjes met een dipsaus van 1 eetlepel vissaus, 1/2 rode peper in kleine stukjes, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel limoensap en bruine suiker naar smaak.

Thaise viskoekjes

0
0
30
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • thais
  • vis
Vorige artikel
nasi
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gastblog ‘de man’: nasi zonder pakjes

Lees verder
Volgende artikel
plaattaart met bieten, zoete ui en blauwe kaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Plaattaart met bieten, zoete ui en blauwe kaas

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.