JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
10
Shares
0
0
10
0
0

Afgelopen week deelde ik al een recept met zalm uit blik met jullie. Deze salmonrolls smaakten echter naar meer. En aangezien ik nog een blikje wilde zalm van Princes had staan, kon ik nog een gerechtje maken. Dat werden deze Thaise zalmkoekjes met een zuur-pittige dressing van vissaus, limoensap, suiker, knoflook en rode peper. Dat sausje is trouwens prima bij allerlei Oosterse hapjes, bijvoorbeeld bij in rijstvellen gewikkelde groenten. Hmmm, nu ik dat zo zeg, dat recept moet ik nog een keer uitwerken voor op het blog!

Terug naar deze lekkere Thaise zalmkoekjes. Ik ben gek op viskoekjes! Maar van zalm had ik ze nog nooit gemaakt. Een klein experimentje dus. En wat voor een. Ik verklaar dit recept voor meer dan geslaagd. Waarom? Omdat de koekjes lekker stevig zijn, prima van smaak en een ideale toevoeging aan je diner of een lekker snackje voor in het weekend. Snel proberen dus!

Thaise zalmkoekjes

Wat heb je nodig voor 8 Thaise zalmkoekjes?

  • 1 blikje 421 gram wilde zalm
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel vissaus
  • klein handje basilicum, fijngesneden
  • 1 ei
  • rasp van 1 limoen
  • 1 eetlepel bloem + 5 eetlepels voor de korst van de Thaise zalmkoekjes
  • peper en zout

Voor de Thaise dipsaus

  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus (+ eventueel meer)
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker (+ eventueel meer)
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst

Thaise zalmkoekjes

Hoe maak je deze lekkere Oosterse snackjes?

1. Haal de wilde zalm uit blik en laat uitlekken. Verwijder de graten.

2. Voeg vervolgens het ei, de vissaus, de basilicum, het sap van 1 limoen en 1 eetlepel bloem toe aan de zalm. Roer goed door. Het mengsel blijft een beetje nat, dat hoort.

3. Doe de overige bloem nu op een bord of in een kom.

4. Vorm vervolgens met je handen 8 kleine burgertjes van het zalmmengsel. Doe voorzichtig, het mengsel is wat vochtig. ‘Doop’ ook ieder koekje door de bloem in de kom of op het bord. Zorg dat alle kanten van de Thaise zalmkoekjes bedekt zijn.

5. Verhit olie of boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Doe de burgertjes voorzichtig in de pan. Zet het vuur wat lager en laat de Thaise zalmkoekjes in ongeveer 4 minuten per kant bruin worden. Keer eventueel nog een aantal keer om.

6. Maak in de tussentijd de Thaise dipsaus door de ingredienten voor deze saus bij elkaar te doen in een kommetje. Roer goed door. Te zuur of te zout? Voeg nog wat extra suiker toe. Te zoet? Voeg dan nog wat limoensap toe. De saus mag een klein beetje zuur-pittig smaken, dat is lekker!

7. Laat de Oosterse burgertjes na het bakken even uitlekken op een stukje keukenpapier. Serveer ze dan met de dipsaus.

Thaise zalmkoekjes

0
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • koekje
  • oosters
  • snack
  • thais
  • vis
Vorige artikel
zoete aardappel met forel
  • Lunch

Lunchtip: zoete aardappel met forel

Lees verder
Volgende artikel
Miss Morrison Delft
  • Delft

5x bijzondere koffieplekken in Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

1 reactie
  1. Pingback: Blikjes vis gehamsterd? Zo maak je er iets heerlijks en gezonds van

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.