JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Ontdekt!

(vegan) zalm met romescosaus, venkel en gebakken aardappeltjes

Total
38
Shares
36
0
2
0
0

Soms mag ik – heel cool – nieuwe producten proberen voordat ze in de schappen liggen. Superleuk vind ik dat, zeker omdat ik altijd benieuwd ben naar nieuwe ingredienten en nieuwe uitdagingen. Dus toen SoFine mij vroeg of ik het allernieuwste product van hun hand wilde testen en daar een recept mee wilde maken, zei ik uiteraard geen nee. En dus staat er vandaag zalm met romescosaus op het menu. En surprise: die zalm is geen echte zalm!

De nieuwste aanwinst van het SoFine-assortiment is namelijk deze SoFine-filet, salmon style. Een geheel plantaardig product dat eruitziet als zalm en – verrassend genoeg – ook best naar zalm smaakt. Heel eerlijk, ik vond het iets meer smaken naar zalm of tonijn uit blik in een zalmvorm, maar niet minder lekker. Bijkomend voordeel: deze salmon style-filets zijn gemaakt van 100% biologische soja en zijn rijk aan eiwitten. Ideaal dus als je een keer geen vis of vlees wil eten, maar wel je voedingsstoffen binnen wil krijgen. Dit bijzondere product vind je vanaf deze week in de winkels!

Uiteraard kun je onderstaand recept trouwens ook gewoon maken met gewone zalm, dus laat je niet weerhouden als je geen zin hebt in soja of vega-producten. Dit recept is net zo lekker!

Oh en wil je meer weten over mijn samenwerkingen en hoe ik deze uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer!

Spaanse zalm met romescosaus

Wat heb je nodig voor deze zalm met romescosaus voor 2 personen?

  • 1 pakje SoFine-filets salmon style of 2 zalmfilets
  • 450 gram krieltjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 klein potje gegrilde paprika’s (290 gram)
  • 80 gram blanke amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • peper en zout

Spaanse zalm met romescosaus

Hoe maak je deze lekkere, makkelijke maaltijd met zalm?

1. Haal de SoFish filets of de zalmfilets uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze iets kleiner.

3. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en doe er 1-2 eetlepels olijfolie in. Bak vervolgens de krieltjes samen met de rozemarijntakjes in 20-25 min goudbruin en gaar.

4. Snijd in de tussentijd de gegrilde paprika’s en de amandelen heel klein of gebruik daar een keukenmachine voor. Snijd of hak vervolgens de teentjes knoflook en de verse rode peper ook klein. Hak de tomaten grof.

5. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje en voeg de gehakte knoflook en de rode peper toe en bak 1-2 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, de gegrilde paprika en de wittewijnazijn toe en laat even pruttelen. Voeg dan ook de klein gehakte amandelen toe en laat zo’n 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng dan op smaak met peper en zout. Eventueel kun je de romescosaus met een handblender blenderen als je liever een saus zonder stukjes hebt.

6. Snijd de venkel over de lengte in twee stukken, verwijder het loof (bewaar wat groene stukjes om straks als garnering te kunnen gebruiken). Snijd vervolgens de venkel in zo dun mogelijk plakjes. Voeg de plakjes venkel zo’n 8 minuten voor het einde van de baktijd van de krieltjes toe aan de pan en bak ze mee. Breng vervolgens zowel de krieltjes als de venkelplakjes op smaak met peper en zout.

7. Verwarm als laatste een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de SoFine-filets volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in 9 minuten bruin. Gebruik je echte zalm? Bak deze dan zo’n 3-4 minuten per kant.

Serveer de zalmfilets op de venkelstukjes samen met de krieltjes. Drapeer de romescosaus eroverheen. Garneer eventueel met wat venkelloof.

zalm met romescosaus

36
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
hummus met zoete aardappel
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Hummus met zoete aardappel

Lees verder
Volgende artikel
pasta met tonijnballetjes
  • Avondeten

Pasta rode saus met tonijnballetjes

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.