Fruitijsblokjes

18 jun 2017 | Drankjes

Niet verder vertellen: ik ben geen fan van warm weer. Sterker nog: ‘de man’ en ik zeggen altijd tegen elkaar dat het vies weer is als de temperatuur boven de 25 graden stijgt. Bij echt warm – en Nederlands vochtig – weer zie je ons ook weinig buiten op het heetst van de dag. En als we buiten komen, zitten we in de schaduw. Ik ben oprecht blij dat ‘de man’ dit hetzelfde heeft als ik, het is nu eenmaal veel prettiger als je samen de schaduw en koelte op wil zoeken. Gelukkig hebben we inmiddels ook wel wat tips en tricks om aan de warmte te ontkomen. En ons nieuwe huis heeft straks vloerkoeling en een constante temperatuur van 20 graden (ook in de zomer). Een van de andere dingen die we vaak doen om aan de warmte te ontkomen, is het maken van fruitijsblokjes.

Sommige tips en tricks zijn gewoon te eenvoudig voor woorden. Toch dacht ik enkele jaren geleden toen ik op dit idee kwam dat het handiger was om vele jaren eerder op dat idee te zijn gekomen. Want met dit warme weer moet je veel drinken. En het liefst veel water. Maar ik heb niet altijd zin in water. Met deze fruitijsblokjes maak je je water net wat lekkerder en een heel stuk koeler.

Wat heb je nodig voor fruitijsblokjes?

  • ijsblokjesvorm
  • 2 citroenen, 2 limoenen en / of sinaasappels
  • ander fruit als bosbessen, frambozen etc

Hoe maak je deze fruitijsblokjes?

Eigenlijk maak je deze fruitijsblokjes heel makkelijk. Het is geen rocket science. Ik maak ze als volgt:

1. Pers de citroenen en de limoenen (of sinaasappels) los van elkaar uit (de citroen dus bij de citroen en de 2 limoenen bij elkaar).

2. Vul de ijsblokjesvorm met het sap. Onthoud welke vormpjes je met citroensap gevuld hebt en welke met limoensap. Vul de ijsblokjesvormen eventueel aan met water als ze niet vol genoeg zitten.

3. Snijd het fruit – indien nodig – in kleine stukjes. Bosbessen kun je heel laten. Eventueel kun je ook de uitgeperste citroenen en limoenen in partjes snijden. Zorg dat de stukjes klein genoeg zijn om in de ijsblokjesvorm te doen.

4. Doe in ieder vormpje een stukje fruit. Meerdere stukjes kan ook natuurlijk.

5. Zet de vorm in de vriezer totdat de ijsblokjes zijn bevroren.

Serveer met water of spa rood.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen