Golden milk

27 jan 2022 | Drankjes

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons in huis wordt er alweer weken gesnotterd. ‘De man’ is zelfs al meer dan een week ziek van de griep en knapt inmiddels gelukkig een beetje op. Zelf voel ik me ook bij vlagen beroerd, dus ik doe mn best om de griep buiten boord te houden. Om al die bacillen en virussen te kunnen weerstaan, eet ik zo gezond mogelijk. En dat bracht me op het idee om weer eens golden milk te maken.

Golden milk? Ja, golden milk (ook wel kurkuma latte genoemd) is best bekend, alleen niet in Nederland. De heilzame mix van kurkuma, gember en zwarte peper is al heel oud en wordt gebruikt om ontstekingen in het lijf tegen te gaan. Een ideaal anti-griepdrankje dus. Ik gebruikte het recept van Merel van De Groene Meisjes (het originele recept vind je via deze link) omdat ik nog geen beter recept hebt gevonden en / of zelf heb gemaakt. Dit is gewoon het perfecte recept voor golden milk: kruidig, zacht en lichtpittig. Of zoals Merel zelf zegt: alsof je vloeibare taart drinkt 🙂 Snel proberen dus!

Golden milk kurkuma latte1

Wat heb je nodig voor 2 glazen golden milk?

  • 400 ml havermelk
  • 2 schijfjes verse gember
  • 5 plakjes verse kurkuma (of 1/2 extra theelepel kurkumapoeder)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels agavesiroop of honing
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zwarte peper

Golden milk kurkuma latte2

Hoe maak je deze kurkuma latte?

1. Doe de havermelk met de schijfjes gember, de plakjes kurkuma, het kurkumapoeder, de agavesiroop, de kaneel en de peper in een steelpannetje.

2. Breng al roerend met een garde langzaam aan de kook. Laat niet doorkoken. Je ziet de kleur van de golden milk steeds geler worden.

3. Verwijder de gemberschijfjes en de plakjes kurkuma.

4. Ik liet de melk enigszins afkoelen en schonk de helft van de kurkuma latte alvast in de glazen. Daarna gebruikte ik de melkopschuimer van mijn koffiezetapparaat om de andere helft van de melk op te schuimen. Die helft schonk ik vervolgens bij de rest van de golden milk. Opschuimen is echter niet nodig, wel superlekker!

Serveer dit lekkere drankje met nog wat extra kaneel.

Golden milk kurkuma latte3Golden milk kurkuma latte4

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen