Witte chocolademelk met espresso

7 feb 2021 | Drankjes

Het wordt koud de komende dagen! Dikke pakken sneeuw en temperaturen onder het vriespunt. We zijn het al bijna niet meer gewend hier in Nederland. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb al flink wat ‘voorzorgsmaatregelen’ genomen voor de kou. Extra dik dekbed, m’n sloffen uit de kast gehaald, dikke truien gehaald en een lekkere warme soep op het menu gezet. En als drinken neem ik de komende dagen deze heerlijke witte chocolademelk met espresso!

Ik maakte dit lekker warme winterdrankje spontaan ergens vorige week toen ik zin had in chocolademelk maar ik geen melk- of pure chocolade meer in huis had om dit recept voor chocolademelk te maken. Ik had wel witte chocolade in huis. En omdat ik witte chocolademelk een beetje te zoet vond op zichzelf, voegde ik espresso toe. En dat was – al zeg ik het zelf – echt een heel erg lekkere combi.

Dus mijn tip met dit koude weer: probeer eens deze zelfgemaakte chocolademelk! Je hebt het erna gegarandeerd lekker warm.

Witte chocolademelk met espresso

Wat heb je nodig voor witte chocolademelk met espresso voor 2-3 personen?

  • 300 ml (volle) melk (ik gebruikte verse havermelk)
  • 75 gram witte chocola
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 – 3 kopjes espresso
  • slagroom en marshmallows om te serveren

Hoe maak je deze lekkere homemade wittechocolademelk?

  1. Verwarm de melk samen met de chocola, de kaneel en het vanille-extract in een (steel)pannetje totdat de melk warm is en de chocolade gesmolten.
  2. Schenk de chocolademelk in glazen en schenk hierin de espresso.
  3. Serveer de witte chocolademelk met espresso met lekker wat slagroom en marshmallows.
Witte chocolademelk met espresso
Witte chocolademelk met espresso
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen