JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Zelfgemaakte chocolademelk
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
  • Geen reacties
Total
5
Shares
1
0
4
0
0

Zelfgemaakte chocolademelk kan niet ontbreken tijdens deze kerstperiode vind ik. Dit warme drankje hoort wat mij betreft echt bij deze tijd. En zeg nou zelf? Wat is er nu lekkerder dan warme chocolademelk met slagroom en eventueel marshmallows? Ik zou het niet weten.

Zelf chocolademelk maken is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Als je onderstaand recept volgt, heb je een heerlijke, fluweelzachte chocolademelk in handen die niet te zoet is en die naar echte chocola smaakt. En je kunt je warme drankje helemaal stylen zoals jij wilt: met slagroom en marshmallows, met alleen slagroom, met wat extra chocoladeschaafsel eroverheen. En wil je echt een goede kick krijgen? Vervang dan het kaneel door espressopoeder – gegarandeerd een succes. Enjoy!

Zelfgemaakte chocolademelk

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte chocolademelk voor 4 personen?

  • 800 ml volle melk
  • 200 gram pure chocolade, in stukken
  • 1/2 eetlepel maple syrup
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 theelepels kaneel
  • snufje zeezout
  • eventueel: slagroom
  • eventueel: marshmallows

Zelfgemaakte chocolademelk

Hoe maak je zelf chocolademelk?

1. Verwarm 600 ml melk in een steelpannetje.

2. Voeg vervolgens de chocolade toe op het moment dat de melk warm is. Roer voorzichtig door totdat alle chocolade is opgelost en je chocolademelk hebt.

3. Roer ondertussen de eetlepel maizena door de overige melk. Zorg dat de maizena goed opgelost is.

4. Roer daarna het maizenapapje door de warme chocolademelk en laat de melk warm worden (niet koken!).

Zelfgemaakte chocolademelk

5. Voeg vervolgens de maple syrup, de kaneel en het snufje zeezout toe. Wil je extra fluffy chocolademelk? Laat ‘m dan afkoelen en gebruik vervolgens een melkopschuimer om de chocolademelk op te schuimen!

6. Serveer de chocolademelk meteen en maak ‘m af met slagroom en marshmallows.

Zelfgemaakte chocolademelk

1
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • drinken
  • kerst
Vorige artikel
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
Lees verder
Volgende artikel
semifreddo met granaatappel en witte chocola
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Iced coconut latte
Lees verder
  • Drankjes

Iced coconut latte

  • 27 juni 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?