JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
11
Shares
2
0
9
0
0

Zelfgemaakte chocolademelk kan niet ontbreken tijdens deze kerstperiode vind ik. Dit warme drankje hoort wat mij betreft echt bij deze tijd. En zeg nou zelf? Wat is er nu lekkerder dan warme chocolademelk met slagroom en eventueel marshmallows? Ik zou het niet weten.

Zelf chocolademelk maken is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Als je onderstaand recept volgt, heb je een heerlijke, fluweelzachte chocolademelk in handen die niet te zoet is en die naar echte chocola smaakt. En je kunt je warme drankje helemaal stylen zoals jij wilt: met slagroom en marshmallows, met alleen slagroom, met wat extra chocoladeschaafsel eroverheen. En wil je echt een goede kick krijgen? Vervang dan het kaneel door espressopoeder – gegarandeerd een succes. Enjoy!

Zelfgemaakte chocolademelk

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte chocolademelk voor 4 personen?

  • 800 ml volle melk
  • 200 gram pure chocolade, in stukken
  • 1/2 eetlepel maple syrup
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 theelepels kaneel
  • snufje zeezout
  • eventueel: slagroom
  • eventueel: marshmallows

Zelfgemaakte chocolademelk

Hoe maak je zelf chocolademelk?

1. Verwarm 600 ml melk in een steelpannetje.

2. Voeg vervolgens de chocolade toe op het moment dat de melk warm is. Roer voorzichtig door totdat alle chocolade is opgelost en je chocolademelk hebt.

3. Roer ondertussen de eetlepel maizena door de overige melk. Zorg dat de maizena goed opgelost is.

4. Roer daarna het maizenapapje door de warme chocolademelk en laat de melk warm worden (niet koken!).

Zelfgemaakte chocolademelk

5. Voeg vervolgens de maple syrup, de kaneel en het snufje zeezout toe. Wil je extra fluffy chocolademelk? Laat ‘m dan afkoelen en gebruik vervolgens een melkopschuimer om de chocolademelk op te schuimen!

6. Serveer de chocolademelk meteen en maak ‘m af met slagroom en marshmallows.

Zelfgemaakte chocolademelk

2
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • drinken
  • kerst
Vorige artikel
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

Lees verder
Volgende artikel
semifreddo met granaatappel en witte chocola
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.