Smoothie van watermeloen

9 jun 2015 | Drankjes

De dinsdag heb ik omgedoopt tot ‘smoothiedag’. Omdat ik gek ben op smoothies, omdat ik graag experimenteer met verschillende soorten ingrediënten en omdat ik een smoothie de ideale start van het weekend vind (en je niet vroeg genoeg in de week kunt beginnen met aan het weekend te denken 😉 ). De komende zomermaanden kun je dus op de meeste dinsdagen een smoothie op het blog verwachten.

Mijn favoriete smoothie stond al eerder op het blog, dat is deze heerlijk zomerse smoothie van mango, banaan en sinaasappel. Maar ik ken meer lekkere, makkelijk te maken variaties. Ik ben namelijk niet zo van het superfood (lees: helemaal niet) en ik wil ook niet eerst 10 winkels af moeten lopen voordat ik de ingrediënten voor een recept heb. De smoothies die ik maak zijn dus van seizoensfruit, bevatten soms enkele groenten zoals spinazie en een hebben vaak een vloeibare toevoeging als sinaasappelsap of (amandel-)melk.

Deze smoothie van watermeloen is lekker zomers, licht en redelijk waterig. Dat maakt ‘m ideaal voor warme dagen en als tussendoortje. Enjoy!

Watermeloensmoothie

Wat heb je nodig om deze lichte watermeloensmoothie te maken voor 2 personen?

  • flink stuk watermeloen (ik gebruikte een halve mini-watermeloen)
  • 200 ml sinaasappelsap (je kunt dat ook vervangen door bijvoorbeeld kokoswater, voor een extra tropisch drankje)
  • 2 bananen
  • blaadjes munt

Hoe maak je deze lekkere smoothie?

Doe alle ingrediënten in een blender. Blend tot alle ingredienten fijngemalen zijn. Garneer met wat blaadjes munt.

Watermeloensmoothie

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen