Tropische smoothie

17 mrt 2016 | Drankjes

Zoals jullie weten ben ik een fan van smoothies. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid smoothierecepten op het blog (nieuwsgierig? Klik eens hier, hier en hier!). De meeste smoothies maak ik echter in de lente en de zomer, ik vind de herfst en de winter niet echte momenten voor smoothies. Bovendien, in de herfst en de winter is er weinig echt lekker smoothiefruit te vinden. In die jaargetijden dus geen smoothies voor mij.

Jammer genoeg mis ik de smoothies wel in bovenstaande jaargetijden. Ik blijf dus altijd op zoek naar lekkere smoothies die je ook dan kunt maken en drinken. En laat ik nou aardige collega’s hebben die altijd met me mee willen denken over nieuwe recepten 🙂 Zo kwam enige tijd geleden een van mijn collega’s met de suggestie voor deze winterse, maar toch tropische smoothie, die je ieder jaargetijde prima kunt maken. Topidee! En echt waar, dit is ook nog een echte verrassing op smaakgebied, omdat de banaan, de kokosmelk en de kardemon heel erg goed met elkaar combineren. Benieuwd? Gewoon proberen 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijk tropische smoothie voor 2 personen?

  • 1 (rijpe) banaan
  • 100 ml kokosmelk
  • 5 kardemonpeulen

Hoe maak je deze lekkere smoothie?

Simpeler kan het bijna niet: haal de kleine pitjes uit de peulen en stamp deze in een vijzel totdat je een soort poeder hebt. Doe vervolgens de banaan en de kokosmelk samen in een blender en blend totdat de banaan helemaal gepureerd is en door de kokosmelk zit.

Schenk de smoothie vervolgens in 2 glazen en verdeel het kardemonpoeder over allebei de smoothies. Meteen opdrinken!

_DSC0146

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen