Zomerdrankje: black ginger

7 jul 2019 | Drankjes

Tijd voor een echt zomers drankje! Nadat ik bij Kek Delft een black tonic dronk (een combinatie van tonic en espresso) en ik op een menukaart in Antwerpen een black ginger zag staan, wilde ik dit lekkere, bijzondere en anders-dan-anders drankje zelf ook maken. Ik koos voor de black ginger: ginger ale met espresso. En omdat het supermakkelijk is om dit drankje zelf te maken, deel ik het graag met jullie!

Eigenlijk is dit natuurlijk niet echt een receptje, maar toch zet ik het graag op de site. Al is het maar omdat ik van veel mensen begrijp dat ze deze combinatie van smaken nog een beetje (te) spannend vinden. Toch daag ik je uit om dit lekkere, zomerse drankje gewoon te proberen. Want – om in termen van de concurrent van ginger ale te spreken – deze combinatie is een beetje vreemd, maar wel lekker! Gewoon proberen dus!

black ginger

Wat heb je nodig voor black ginger voor 2 personen?

  • 250 ml ginger ale
  • 2 espresso’s, afgekoeld
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 schijfjes limoen
  • ijsblokjes

black ginger

Hoe maak je dit lekkere, zomerse drankje?

1. Schenk de ginger ale in 2 kleine glazen.

2. Voeg per glas een takje rozemarijn en een schijfje citroen toe. Voeg ook ijsblokjes toe.

3. Schenk daarna voorzichtig 1 espresso per glas in, hoe voorzichtiger je het doet, hoe mooier de espresso zich verdeelt in het gras.

Drink de black ginger meteen op.

black ginger

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

    • JoorKitchen

      Wat heerlijk om te horen Dorien! Geniet er lekker van 😀 Ik ga er denk ik zo ook nog eentje maken!

Een reactie versturen